Šonkaulius supjaustom po vieną. Bulves nulupam ir supjaustom mažais kubeliais. Svogūnus supjaustom smulkiai. Morkas nulupam ir supjaustom gabaliukais.
Jei kopūstai labai rūgštūs, tai praplaunam su vandeniu.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam aliejaus. Palaukiam kol įkais. Sudedam ir apkepam šonkaulius iš visų pusių kol apskrus. Traukiam lauk.
Į keptuvę sudedam ir apkepam svogūnus, kol truputį apskrus.
Suberiam morkas. Pamaišydami kepam kol suminkštės.
Sudedam raugintus kopūstus, pipirus žirneliais, kmynus, lauro lapelį. Išmaišom. Pamaišydami viską gerai apkepam.
Paragaujam ar ko netrūksta. Jei per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam įberdami cukraus. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C temperatūroje.
Kol kepsninė kaista paruošiame Grandfeu puodą.
Dugną ištepam sviestu. Suberiam ir tolygiai paskirstom bulves. Pagardinam trupučiu druskos.
Sudedam apkeptus šonkaulius. Užpilam verdančiu vandeniu, kad padengtų bulves esančias dugne.
Puodą uždengiam. Statom į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje kepam 40-50 min.
Puodą išimam. Atidengiam ir tolygiai ant viršaus sudedam ir paskirstom apkeptus kopūstus.
Puodą uždengiam, grąžinam į kepsninę ir kepam dar 20 min.
Traukiam lauk ir paliekame uždengtą šiltai pastovėti 10-20min.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/289825486552566