Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Raugintus agurkėlius supjaustom griežinėliais. Smulkiai supjaustom petražolių, kalendros ir baziliko lapelius. Bulves supjaustom dideliais, vienodo dydžio kubais. Smulkiai supjaustom česnaką ir čili pipirą. Pomidoriukus perpjaunam per pusę.
Mėsą supjaustom plonais kepsneliais. Iš abiejų pusių pašlakstom aliejumi, padruskinam, papipirinam. Pamasažuojam. Atidedam į šalį.
Paruošiam daržoves: į didelį indą suberiam 1 vnt. pusžiedžiais pjaustytą raudonąjį svogūną. Užpilam šlakeliu obuolių acto, užberiam pora žiupsnių druskos, pora žiupsnių cukraus. Suberiam šv. petražoles, kalendrą, baziliką ir raugintus agurkėlius. Gerai išmaišom ir paliekam pastovėti.
Gilioje ketaus keptuvėje įkaitinam nemažai aliejaus. Dalimis, kad neatšaltų aliejus, apskrudinam bulves. Bulvės turi būti pilnai iškepusios - viduje minkštos. Keptuvę nuimam.
Į kepsninę įstatom ketaus groteles. Įkaitinam kepsninę iki 200C temperatūros. Tiesioginėje kaitroje, dalimis, iš abiejų pusių, apkepam mėsą kol gražiai apskrus.
Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam aliejaus ir suberiam 2 vnt. pusžiedžiais pjaustyto svogūno. Pamaišydami apkepam. Suberiam česnaką ir čili pipirą. Pamaišydami apkepam.
Į keptuvę grąžinam mėsa ir išmaišom, kad mėsa prisigertų aštrumo, svogūnų, česnakų aromato.
Įberiam truputį kalendros prieskonių, Chmeli-Suneli prieskonių, pagardinam pipirais ir įveriam druskos, nes dar dėsis nesūdytos bulvės. Suberiam pomidoriukus. Truputį pakepam. Į keptuvę suberiam bulves. Viską išmaišom. Pakepam dar keletą minučių.
Keptuvę nuimam nuo ugnies. Sudedam ir paskirstom pasiruoštas daržoves. Išmaišom.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/130144312520685