Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Suberiam į didelį indą. Užberiam truputį druskos. Sumaigom kad išsiskirtų sultys. Paliekam pastovėti kol supjaustysime mėsą.
Mėsą supjaustom gabaliukais. Sudedam į svogūnus. Truputį gausiau nei paprastai pagardinam druska, nes daug druskos pasiliks marinate. Supilam agurkėlių skystį, kefyrą ir konservuotus pomidorus kartu su sultimis.
Suberiam pipirus ir kalendros prieskonius. Išmaišom ir dedam 12-24 val. į šaldytuvą marinuotis. Arba keletą valandų kambario temperatūroje. Arba su virtuvės kombainu, uždėjus tešlos antgalį ant mažiausio greičio 10 min. sukam (arba 10-20 min. mišom rankytėm...). Pabaigus maišyti paliekam dar 30min. pastovėti kambario temperatūroje. Dauguma skysto marinato ingredientų turi susigerti į mėsą. Mėsą ištraukiam iš marinato. Nuimam svogūnų ir pomidorų gabaliukus.
Mėsą sumaunam ant iešmo ir, kad mažiau degtų, marianto likučius nuo gabaliukų paviršiaus taip lengvai nupilam tekančiu vandeniu. Skonis ir marinatas liks susigėręs gabaliukų viduje, o gabaliukai mažiau degs.
Kepam šašlykus
Paruošiam Kamado BONO kepsninę kepimui tiesioginėje kaitroje. Anglys turi būti pilnai pasidengusios pelenais. Anglis gausiai apibarstom druska, kad mažiau kiltų liepsnos.
Kepam 20-40 min. vartydami iki kol atrodys iškepę arba iki vidinės 65-68C. Traukiam lauk ir keletą minučių paliekam uždengus šiltai pailsėti.
Pateikiam ir ragaujam!
Sultingas, gardus, su ryžiais, marinuotais svogūnais, daržovėm ir lavašu