Kiaulienos Sprandinės-Šoninės Šašlykas
Aprašymas
Dėl šoninės šašlykas bus labai skanus ir sultingas 🤤
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Užmarinuojam sprandinę ir šoninę
Sprandinę supjaustom vienodo dydžio juostelėmis, apibarstom Plov.lt šašlykų prieskoniais, pagardinam druska ir gerai išmaišom. Šoninę supjaustom, kaip ir sprandinė, vienodo dydžio juostelėmis arba perkam jau supjaustytą, iš abiejų pusių apibarstom Persilado prieskoniais.
Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Suberiam į indą, įberiam 1 a.š. druskos, 1 a.š. cukraus ir gerai su rankom sumaigom, kad išsiskirtų sultys. Paliekam 15-20 min. pastovėti.
Granatą išardom į atskiras sėklas. Daugiau nei pusę granato sėklų sudedam į maišelį ir su kočėlu sutraiškom, kad išsiskirtų sultys.
Į svogūnus suberiam sprandinės juosteles, supilam granatų sultis, galima dar įberti Plov.lt šašlykų prieskonių ir gerai išmaišom. Paliekam kambario temperatūroje pasimarinuoti apie 2-3val. -
Maunam ant iešmų
Paruošiam šašlyką mauti ant iešmų nurankiodami svogūnus, kad liktų tik mėsa. Ant trijų iešmų maunam sprandinės juostelę, šoninės juostelę, tada dvi sprandinės juosteles, vėl šoninės juostelę, vėl dvi sprandinės juosteles ir t.t. Sulyginam, truputį paspaudžiam, kad būtų labiau "kvadratiš" 😄 Mėsos stulpelį atsargiai perpjaunam į tris dalis išilgai, kad gautųsi trys atskiri iešmai.
-
Kepam
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Jei kepame ne ant senų anglių, tai palaukiam kol anglys pilnai apdegs, pabals ir truputį "pavargs". Dedam šašlykus ir kepam 30-35min. kas 3-5min. apversdami ir apskrudindami visas keturias puses kol atrodys iškepę 👍
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam ant lavašo apibarstydami marinuotais svogūnais, smulkintais svogūnų laiškais ir likusiomis granatų sėklomis.
Skanaus! 😋
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/124982356370214