Jei reikia išvalom kazaną su popieriniu rankšluošiu, įpilam aliejaus.
Į kazaną supilam pomidorų pastą. Pora minučių pamaišydami apkepam.
Supilam daugiau nei pusę sultinio. Išmaišom su pasta kol gaunasi vientisa masė. Suberiam raudonėlį, petražoles, provanso žoleles, papipirinam ir sumetam lauro lapelius. Išmaišom.
Suberiam kiaulieną, morkas, svogūnus, česnaką. Pamaišom. Sudedam čili pipiriukus. Sumažinam kaitrą.
Uždarom dangčiu ir žemoje kaitroje paliekam troškintis apie 1val. Troškinimosi metu patikrinam ir jei reikia dar dapilam sultinio.
Suberiam bulves, jei trūksta skysčio dapilam sultinio, bet ne per daug. Bulvės turi būti pilnai panirusios troškinyje. Išmaišom, paragaujam. Jei reikia dar papipirinam ar padruskinam. Padidinam kaitrą. Neuždengtą kazaną paliekam troškintis dar apie 15-20 min kol būlvės taps minkštos.