Print Options:

Kiaulienos Troškinys

Kiaulienos troškinys
Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 1 hr Bendras Laikas: 1 hr 30 mins
Porcijos 6
Description

Paprastas, bet labai skanus kiaulienos troškinys kazane.

Ką panaudojam?
  • 1.3 kg Kiaulienos sprandinė
  • Bulvės (vizualiai tiek pat kiek mėsos)
  • Morkos (vizualiai pusę mėsos kiekio)
  • Svogūnai (vizualiai pusę mėsos kiekio)
  • 2 l Jautienos sultinys
  • Druska
  • Švž. malti j. pipirai
  • Saulėgrąžų aliejus
  • 350 g Pomidorų pasta
  • 1.5 tsp Raudonėlio prieskoniai
  • 1.5 tsp Petražolių prieskoniai
  • 1.5 tsp Provanso žolelių prieskoniai
  • Lauro lapeliai (keli)
  • Česnakai (keletą skiltelių)
  • Čili pipirai (keli)
Kaip gaminam?
  1. Paruošiame ingredientus
    Mėsą supjaustom kąsnio gabaliukais. Padruskinam ir papipirinam.
    Smulkiai supjaustom morkas. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Bulves nulupam ir, jei didelės, pasmulkinam. Česnakus supjaustom stambesniais kūbeliais.
  2. Viską apkepam
    Gerai įkaitinam kazaną. Pilam aliejų.
    Porcijomis gerai apkepam mėsą. Išimam. Jei reikia įpilam dar aliejaus.
    Gerai apkepame morkas. Išimam. Jei reikia įpilam dar aliejaus.
    Gerai apkepame svogūnus kol pagels. Išimam. Jei reikia įpilam dar aliejaus.
    Gerai apkepam bulves. Išimam.
  3. Gaminam troškinį
    Jei reikia išvalom kazaną su popieriniu rankšluošiu, įpilam aliejaus.
    Į kazaną supilam pomidorų pastą. Pora minučių pamaišydami apkepam.
    Supilam daugiau nei pusę sultinio. Išmaišom su pasta kol gaunasi vientisa masė. Suberiam raudonėlį, petražoles, provanso žoleles, papipirinam ir sumetam lauro lapelius. Išmaišom.
    Suberiam kiaulieną, morkas, svogūnus, česnaką. Pamaišom. Sudedam čili pipiriukus. Sumažinam kaitrą.
    Uždarom dangčiu ir žemoje kaitroje paliekam troškintis apie 1val. Troškinimosi metu patikrinam ir jei reikia dar dapilam sultinio.
    Suberiam bulves, jei trūksta skysčio dapilam sultinio, bet ne per daug. Bulvės turi būti pilnai panirusios troškinyje. Išmaišom, paragaujam. Jei reikia dar papipirinam ar padruskinam. Padidinam kaitrą. Neuždengtą kazaną paliekam troškintis dar apie 15-20 min kol būlvės taps minkštos.
     
    Traukiam laukan, pilam, barstom svogūnų laiškais su smulkiais pomidoriukais. Ragaujam... 😋
...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/104753108393139

Raktažodžiai: troškinys,pagaminta kazane,kiauliena
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/kiaulienos-troskinys/