Kiniška Rūgščiai Aštri Sriuba su Kiaušiniu, Šitake Grybais ir Tofu Sūriu
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Pasiruošiam ingredientus
Imbierą supjaustom labai smulkiai arba sutarkuojam. Morkas sutarkuojam per burokinę tarką arba supjaustom labai plonais šiaudeliais. Svogūnų laiškus supjaustom smulkiai ir atskiriam baltesnę laiškų pusę nuo žalesnės. Papriką supjaustom labai plonais šiaudeliais. Tofu sūrį supjaustom kubeliais. Kiaušinius išplakam.
Šitaki grybus pamerkiam karštam vandenyje 15-20 min. Karts nuo karto pamaišom. Išimam. Gerai nusausinam ir supjaustom plonais šiaudeliais.
Sumaišom sojos padažą, ryžių actą, baltuosius pipirus ir sezamo aliejų. Atidedam į šalį.
Sumaišom kukurūzų krakmolą su vandeniu. Atidedam į šalį. -
Apkepam grybus ir svogūnus su imbieru
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu puodą. Įpilam ir įkaitinam truputį aliejaus. Sudedam imbierą, baltesnius svogūnų laiškus ir Šitake grybus. Pastoviai maišydami keletą min. apkepam.
-
Paruošiam sultinį ir apverdam daržoves
Supilam vištienos sultinį. Užverdam.
Suberiam morkas, paprikas, bambuko ūglius, sojų daigus, Tofu sūrį. Supilam sojos padažo, acto ir sezamo aliejaus mišinį. Leidžiam 5 minutes pavirti. -
Užbaigiam sriubos gaminimą
Palaukiam kol viskas pilnai užvirs. Pastoviai maišydami, nuolatine srove pilam kiaušinių plakinį. Pamaišydami laukiam kol užvirs.
Gerai išmaišom kukurūzų krakmolo mišinį, kad būtų pilnai ištirpęs. Lėtai pilam į sriubą pastoviai maišydami. Maišom ir keletą minučių stebim kaip sriuba tirštėja.
Paragaujam. Pagal norimą aštrumą įpilam Sriracha padažo. Jei trūksta rūgštumo įpilam ryžių acto, jei sūrumo įpilam sojos padažo. Išmaišom.
Traukiam lauk. -
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam apibarstydami pjaustytais svogūnų laiškais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/126856682849448