Vištiena su šiuo kokosiniu padažu, tai JAU galima liežuvį netyčia praryti 😋
Na bet dar TAS stogą raunantis padažas kartu su ryžiais, tai... 🤤🥰😇
Ši patiekalą gaminom ketaus keptuvėje ir ketaus puode, bet viską galima puikiai pagaminti naudojant tik kazaną 🍵👌
Imbierą nulupam. Supjaustom griežinėliais. Griežinėlius sumaunam ant dantų krapštuko ar medinio iešmelio, kad būtų patogu ištraukti.
Česnakų skilteles sutraiškom plokščiąja peilio dalimi ir truputį pasmulkinam.
Svogūnus supjaustom griežinėliais.
Kalendrą pasmulkinam.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam ir įkaitinam truputį aliejaus.
Dalimis, kad neatšaltų keptuvė, apkepam sparnelių dalis iš visų pusių kad apskrustų. Traukiam lauk.
Įstatom ketaus puodą. Įpilam vos vos aliejaus. Suberiam visą vištieną. Iš keptuvės supilam likusį aliejų ir vištienos sultis. Suberiam svogūnus. Išmaišom. Pamaišydami apkepam kol pagels ir svogūnų kiekis žymiai sumažės.
Suberiam česnakus, supilam sojų padažą, sudedam kario prieskonius. Išmaišom.
Įmetam imbierą sumautą ant iešmeliui. Supilam kokoso pieną. Jei trūksta skysčio ir vištiena pilnai nepasidengia, tai dapilam truputį vandens. Išmaišom.
Pamaišydami troškinam iki kol padažas sutirštės.
Suberiam kalendrą. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta. Traukiam lauk.
Išimam imbierą.
Pateikiam su ryžiais gausiai apšlakstydami TUO padažu 🥰
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/