Kepsninę įkuriam ir kol anglys įsideginėja, uždedam ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Sudedam š.r. šoninės juosteles ir apkepam iš abiejų pusių. Traukiam lauk, sudedam ant popierinio rankšluoščio kad sugertu riebalus. Juosteles sutrupinam ir atidedam į šalį.
Pusę morkos supjaustom didasniais gabalais.
Į kepsninę įstatom ketaus puodą. Sudedam vištieną. Užpilam šaltu vandeniu. Leidžiam užvirti. Sąžiningai nugraibom putas, nes juk norime skaidraus sultinio, ar ne? Įmetam pusę svogūno, pusę morkos, 2 lauro lapelius. Pagardinam druska. Puodą uždengiam dangčiu.
Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Žemoje kaitroje verdam 40-50min.
Puodą nuimam. Išimam išvirusias krūtinėles ir atidedam į šalį, jų mums dar prireiks. Sultinį perkošiam, kad būtų skaidrus.
Vieną morką sutarkuojam ant burokinės tarkos. Svogūnus supjaustom smulkiai. Bulves nulupam ir supjaustom mažais kubeliais. Sūrį sutarkuojam.
Puodą išplaunam ir grąžinam į kepsninę. Įpilam truputį aliejaus ir ištirpdom sviestą. Suberiam tarkuotą morką ir svogūnus. Pamaišydami apkepam 6-7min.
Suberiam kubeliais pjaustytas bulves. Užpilam anksčiau pasigamintu perkoštu sultiniu tiek, kad vos vos padengtų bulves. Permaišom ir įsitikinam, kad visos bulvės panirę sultinyje. Puodą uždengiam. Ir leidžiam pavirti neaukštoje temperatūroje apie 20min.
Kol sriuba verda, išvirtą krūtinėlę supjaustom griežinėliais. Debenėlyje sumaišom truputį sojų padažo, pagal norimą aštrumą Sriracha padažą ir truputį Vorčesterio padažo. Suberiam vištienos griežinėlius, atsargiai išmaišom ir paliekam pasimarinuoti iki kol sriuba išvirs.
Puodą traukiam lauk ir viską sublenderiuojam į vientisą masę. Supilam atgal į puodą. Grąžinam į kepsinę. Suberiam tarkuotą sūrį. Po truputį maišom ir leidžiam sūriui pilnai ištirpti. Supilam pieną. Išmaišom.
Pagardinam maltais pipirais. Išmaišom. Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska. Puodą uždarom ir paliekam dar keletą minučių pavirti.
Sriubą pilam į dubenėlį. Kas mėgsta - į sriubą įdedam keletą virtos - pamarinuotos krūtinėlės griežinėlių. Užbarstom bekono džiuvėsėliais ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/351193783749069