Print Options:

Kreminė Sūrinė Sriuba iš Naminio Vištienos Krūtinėlių Sultinio su Pikantiškai Marinuotais Krūtinėlės Griežinėliais ir š.r. Bekono Juostelių Džiuvėsėliais

Kreminė Sūrinė Sriuba iš Naminio Vištienos Krūtinėlių Sultinio su Pikantiškai Marinuotais Krūtinėliais Griežinėliais ir š.r. Bekono Juostelių Džiuvėsėliais
Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 120 mins Bendras Laikas: 2 hrs 30 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
    Ką panaudojam sultiniui?
  • 2 pcs Vištienos krūtinėlė
  • 0.5 pcs Svogūnai
  • 0.5 pcs Morkos
  • Druska
  • 2 pcs Lauro lapeliai
  • 1 tsp Keturių rūšių pipirai žirneliais
  • Ką panaudojam sriubai?
  • Aliejus
  • 70 g Sviestas
  • 1 pcs Morkos
  • 1.5 pcs Svogūnai
  • 700 g Bulvės
  • 150 g Tarkuotas sūris
  • 450 ml Pienas
  • Druska
  • Pipirai
  • Krūtinėlės marinatui panaudojam
  • Sojų padažas
  • Sriracha aštrus padažas
  • Vorčesterio padažas
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam š. r. šoninės traškučiusPasiruošiam š. r. šoninės traškučius

    Kepsninę įkuriam ir kol anglys įsideginėja, uždedam ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Sudedam š.r. šoninės juosteles ir apkepam iš abiejų pusių. Traukiam lauk, sudedam ant popierinio rankšluoščio kad sugertu riebalus. Juosteles sutrupinam ir atidedam į šalį.

  2. Toliau išsiverdam sultinį

    Pusę morkos supjaustom didasniais gabalais.
    Į kepsninę įstatom ketaus puodą. Sudedam vištieną. Užpilam šaltu vandeniu. Leidžiam užvirti. Sąžiningai nugraibom putas, nes juk norime skaidraus sultinio, ar ne? Įmetam pusę svogūno, pusę morkos, 2 lauro lapelius. Pagardinam druska. Puodą uždengiam dangčiu.
    Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Žemoje kaitroje verdam 40-50min.
    Puodą nuimam. Išimam išvirusias krūtinėles ir atidedam į šalį, jų mums dar prireiks. Sultinį perkošiam, kad būtų skaidrus.

  3. Pasiruošiam sriubos ingredientusPasiruošiam sriubos ingredientus

    Vieną morką sutarkuojam ant burokinės tarkos. Svogūnus supjaustom smulkiai. Bulves nulupam ir supjaustom mažais kubeliais. Sūrį sutarkuojam.

  4. Apkepam morką ir svogūnusApkepam morką ir svogūnus

    Puodą išplaunam ir grąžinam į kepsninę. Įpilam truputį aliejaus ir ištirpdom sviestą. Suberiam tarkuotą morką ir svogūnus. Pamaišydami apkepam 6-7min.

  5. Verdam bulves

    Suberiam kubeliais pjaustytas bulves. Užpilam anksčiau pasigamintu perkoštu sultiniu tiek, kad vos vos padengtų bulves. Permaišom ir įsitikinam, kad visos bulvės panirę sultinyje. Puodą uždengiam. Ir leidžiam pavirti neaukštoje temperatūroje apie 20min.

  6. Paruošiam ir marinuojam vištieną

    Kol sriuba verda, išvirtą krūtinėlę supjaustom griežinėliais. Debenėlyje sumaišom truputį sojų padažo, pagal norimą aštrumą Sriracha padažą ir truputį Vorčesterio padažo. Suberiam vištienos griežinėlius, atsargiai išmaišom ir paliekam pasimarinuoti iki kol sriuba išvirs.

  7. Sublenderiuojam ir sudedam sūrįSublenderiuojam ir sudedam sūrį

    Puodą traukiam lauk ir viską sublenderiuojam į vientisą masę. Supilam atgal į puodą. Grąžinam į kepsinę. Suberiam tarkuotą sūrį. Po truputį maišom ir leidžiam sūriui pilnai ištirpti. Supilam pieną. Išmaišom.

  8. Baigiam gaminti sriubą

    Pagardinam maltais pipirais. Išmaišom. Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska. Puodą uždarom ir paliekam dar keletą minučių pavirti.

  9. Pateikiam ir ragaujam!Kreminė Sūrinė Sriuba iš Naminio Vištienos Krūtinėlių Sultinio su Pikantiškai Marinuotais Krūtinėliais Griežinėliais ir š.r. Bekono Juostelių Džiuvėsėliais

    Sriubą pilam į dubenėlį. Kas mėgsta - į sriubą įdedam keletą virtos - pamarinuotos krūtinėlės griežinėlių. Užbarstom bekono džiuvėsėliais ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.

    Skanaus! 🙂