Mėsos - daržovių iešmeliai Teriyaki ir medaus marinate su sūriniu padažu.
Česnaką ir imbierą supjaustom kuo smulkiau. Viską suberiam į indą, supilam skystą medų, aliejų, Teriyaki padažą, sojų padažą, 1 v.š. j. pipirų. Išmaišom. 3 v.š. marinato atidedam glazūrai. Į glazūrą dar truputį įpilam Teriyaki ir medaus. Išmaišom.
Vištų krūtinėlę, jautieną, š. r. šoninę, supjaustom kubeliais. Užpilam pasiruoštu marinatu, gerai išmaišom ir paliekam marinuotis kol paruošim daržoves ir įkūrsime kepsninę.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui apie 180C temperatūroje. Grotelės aukščiausioje pozicijoje. Sudedam pasiruoštus iešmelius ir kepame 15-20 min. kas 3-5 min. apversdami ar sukeisdami, kad vienodai keptų. Aptepam pasilikta glazūra. Apverčiam. Kepam dar kokias 5 minutes. Apverčiam. Aptepam pasilikta glazūra. Kepam dar kokias 3-5 minutes. Iešmelius nuimam ir atidedam šiltai.
Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Įdedam ir ištirpinam gabalėlį sviesto. Maišydami įberiam truputį miltų, kol taps vientisa mase. Pastoviai maišydami pilam pieną, kol skystumas tenkins ir viskas susimaišys į vientisą skystoką masę. Pagardinam druska ir pipirais. Suberiam tarkuotą sūrį. Maišydami laukiam kol ištrips. Išmaišom.
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/107098491491934