Pipirus, kvapniuosius pipirus, kalendros prieskonius, gvazdikėlius ir anyžiaus žvaigždutę sumalam.
Svogūnus supjaustom smulkiai. Iš slyvų, obuolių ir paprikų išimam kauliukus, sėklas. Supjaustom gabaliukais.
Iš obuolių išpjaunam sėklas. Supjaustom gabaliukais.
Mėsą sumalam kartu su džiuvėsėliais, poru, žalumynais. Suberiam pusę sumaltų prieskonių. Pagardinam druska.
Krapus, petražoles ir kalendrą supjaustom smulkiai ir sudedam į maltą mėsą. Viską išmaišom. iki vientisos masės.
Formuojam 100g dydžio kukuliukus.
Į Grandfeu ketaus puodą įpilam ir paskirstom aliejų. Suberiam ir paskirstom svogūnus. Ant viršaus išdėliojam mėsos kukuliukus.
Suberiam slyvas, obuolius ir paprikas. Apibarstom likusiais maltais prieskoniais. Pagardinam druska.
Supilam trintus pomidorus. Puodą uždengiam.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu puodą. Kaitinam kol pasigirs burbuliavimas.
Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam pusiau praviras. Troškinam 30-50min.
Paragaujam padažą ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska. Jei pomidorai suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam įberdami cukraus.
Viską uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai ir žemoje temperatūroje paliekam troškintis dar 30min.
Traukiam lauk ir pateikiam kukuliukus apšlakstydami padažu su virtais ryžiais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/283568607178254