Mėsos Pyragas arba Deep Dish Pica (Čikagos pica) su Jautienos, Pievagrybių ir Alyvuogių Įdaru
Ką panaudojam?
Ką panaudojam tešlai?
Ką panaudojam padažui?
Ką panaudojam įdarui?
Kaip gaminam?
Kaip gaminam tešlą?
-
Tešlą paruošiam ir brandinam šaldytuve
Vandenį gerai atšaldom šaldytuve. Miltus persijojam į didelį indą. Įpilam truputį alyvuogių aliejaus. Suberiam druską, mieles, cukrų. Išmaišom. Maišydami pilam atšaldytą vandenį, kol tešlos konsistencija tenkins. Ant minkymo plokštumos pabarstom truputį miltų. Tešlą traukiam lauk ir gerai išminkom.
Suformuojam rutulį. Dedam į indą. Uždengiam maistine plėvele. Sudedam į šaldytuvą ir paliekam kilti 24 val.
Kaip gaminam padažą?
-
Gaminam padažą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Suberiam raudonėlio prieskonius, baziliko prieskonius. Pagardinam druska. Įberiam 1 v.š. cukraus.
Pamaišydami paverdam kol nugaruos ir truputį sutirštės. Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska. Jei trinti pomidorai suteikė per daug rūgštumo, tai skonį koreguojam įberdami dar cukraus.
Traukiam lauk ir atidedam į šalį atvėsti. Keptuvę išplaunam.
Kaip gaminam įdarą?
-
Paruošiam ingredientus
Svogūnus ir čili pipirą supjaustom smulkiai. Pievagrybius ir alyvuoges supjaustom griežinėliais.
-
Apkepam svogūnus
Į kepsninę grąžinam keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Suberiam svogūnus ir pamaišydami kepam iki kol pradės gelsti.
-
Apkepam mėsą
Sudedam maltą jautieną. Suskaidydami ir maišydami apkepam kol parus. Jei susikaupė per daug riebalų - nupilam.
-
Apkepam pievagrybius
Pagardinam druska ir pipirais (dedant druską įsivertinam, kad padažas taip pat pasūdytas). Sudedam pievagrybius. Išmaišom ir pamaišydami 5 min. troškinam.
-
Supilam padažą
Į keptuvę supilam pusę padažo. Išmaišom. Truputį pakaitinam. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Gaminam pyragą-picą
-
Suformuojam pyragą-picą
Iš tešlos rankomis, pirštais formuojam picos padą. Kočėlo stengiamės nenaudoti.
Į nepridegančią kepimo formą dedam picos padą. Suformuojam aukštus kraštus.
Dugne suberiam ir tolygiai paskirstom tarkuoto sūrio sluoksnį. -
Dedam įdaro sluoksnį
Ant sūrio dedam ir tolygiai paskirstom įdaro sluoksnį.
-
Užbarstom sūrio sluoksnį
Ant viršaus vėl tolygiai užbarstom sūrio sluoksnį.
-
Aptepam padažu
Viršų tolygiai aptepam pasiliktu padažu.
-
Užbaigiam formuoti picą-pyragą
Apdėliojam dešros griežinėliais.
Pyrago-picos krašto viršų užlankstom suformuodami raštą. -
Kepam pyragą-picą
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 220C temperatūroje. Kepam pyragą-picą kepimo inde 15-20min.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Skanaus! 🙂