Vandenį gerai atšaldom šaldytuve. Miltus persijojam į didelį indą. Įpilam truputį alyvuogių aliejaus. Suberiam druską, mieles, cukrų. Išmaišom. Maišydami pilam atšaldytą vandenį, kol tešlos konsistencija tenkins. Ant minkymo plokštumos pabarstom truputį miltų. Tešlą traukiam lauk ir gerai išminkom.
Suformuojam rutulį. Dedam į indą. Uždengiam maistine plėvele. Sudedam į šaldytuvą ir paliekam kilti 24 val.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Suberiam raudonėlio prieskonius, baziliko prieskonius. Pagardinam druska. Įberiam 1 v.š. cukraus.
Pamaišydami paverdam kol nugaruos ir truputį sutirštės. Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska. Jei trinti pomidorai suteikė per daug rūgštumo, tai skonį koreguojam įberdami dar cukraus.
Traukiam lauk ir atidedam į šalį atvėsti. Keptuvę išplaunam.
Svogūnus ir čili pipirą supjaustom smulkiai. Pievagrybius ir alyvuoges supjaustom griežinėliais.
Į kepsninę grąžinam keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Suberiam svogūnus ir pamaišydami kepam iki kol pradės gelsti.
Sudedam maltą jautieną. Suskaidydami ir maišydami apkepam kol parus. Jei susikaupė per daug riebalų - nupilam.
Pagardinam druska ir pipirais (dedant druską įsivertinam, kad padažas taip pat pasūdytas). Sudedam pievagrybius. Išmaišom ir pamaišydami 5 min. troškinam.
Į keptuvę supilam pusę padažo. Išmaišom. Truputį pakaitinam. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Iš tešlos rankomis, pirštais formuojam picos padą. Kočėlo stengiamės nenaudoti.
Į nepridegančią kepimo formą dedam picos padą. Suformuojam aukštus kraštus.
Dugne suberiam ir tolygiai paskirstom tarkuoto sūrio sluoksnį.
Ant sūrio dedam ir tolygiai paskirstom įdaro sluoksnį.
Ant viršaus vėl tolygiai užbarstom sūrio sluoksnį.
Viršų tolygiai aptepam pasiliktu padažu.
Apdėliojam dešros griežinėliais.
Pyrago-picos krašto viršų užlankstom suformuodami raštą.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 220C temperatūroje. Kepam pyragą-picą kepimo inde 15-20min.
Skanaus! 🙂