Print Options:

Mėsos Pyragas arba Deep Dish Pica (Čikagos pica) su Jautienos, Pievagrybių ir Alyvuogių Įdaru

Mėsos pyragas arba Deep Dish Pica su jautienos, pievagrybių ir alyvuogių įdaru
Time
Pasiruošimo Laikas: 24 hrs Gaminimo Laikas: 60 mins Bendras Laikas: 25 hrs
Porcijos 4
Ką panaudojam?
    Ką panaudojam tešlai?
  • 250 g Miltai picai 00
  • 200 ml Vanduo
  • Druska
  • 1 tsp Cukrus
  • 8 g Mielės
  • Alyvuogių aliejus
  • Ką panaudojam padažui?
  • 480 g Trinti pomidorai
  • 1 tsp Raudonėlio prieskoniai
  • 1 tsp Baziliko prieskoniai
  • Druska
  • Cukrus
  • Ką panaudojam įdarui?
  • 2 pcs Svogūnai
  • 700 g Jautiena (malta, neriebi)
  • 5 pcs Pievagrybiai
  • 1 handful Alyvuogės
  • 1 pcs Čili pipirai
  • Druska
  • Švž. malti pipirai
  • Aliejus
  • Mozzarella sūris (tarkuotas)
  • Dešra
Kaip gaminam?
    Kaip gaminam tešlą?
  1. Tešlą paruošiam ir brandinam šaldytuve

    Vandenį gerai atšaldom šaldytuve. Miltus persijojam į didelį indą. Įpilam truputį alyvuogių aliejaus. Suberiam druską, mieles, cukrų. Išmaišom. Maišydami pilam atšaldytą vandenį, kol tešlos konsistencija tenkins. Ant minkymo plokštumos pabarstom truputį miltų. Tešlą traukiam lauk ir gerai išminkom.
    Suformuojam rutulį. Dedam į indą. Uždengiam maistine plėvele. Sudedam į šaldytuvą ir paliekam kilti 24 val.

  2. Kaip gaminam padažą?
  3. Gaminam padažąGaminam padažą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Suberiam raudonėlio prieskonius, baziliko prieskonius. Pagardinam druska. Įberiam 1 v.š. cukraus.
    Pamaišydami paverdam kol nugaruos ir truputį sutirštės. Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska. Jei trinti pomidorai suteikė per daug rūgštumo, tai skonį koreguojam įberdami dar cukraus.
    Traukiam lauk ir atidedam į šalį atvėsti. Keptuvę išplaunam.

  4. Kaip gaminam įdarą?
  5. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Svogūnus ir čili pipirą supjaustom smulkiai. Pievagrybius ir alyvuoges supjaustom griežinėliais.

  6. Apkepam svogūnus

    Į kepsninę grąžinam keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Suberiam svogūnus ir pamaišydami kepam iki kol pradės gelsti.

  7. Apkepam mėsą

    Sudedam maltą jautieną. Suskaidydami ir maišydami apkepam kol parus. Jei susikaupė per daug riebalų - nupilam.

  8. Apkepam pievagrybius

    Pagardinam druska ir pipirais (dedant druską įsivertinam, kad padažas taip pat pasūdytas). Sudedam pievagrybius. Išmaišom ir pamaišydami 5 min. troškinam.

  9. Supilam padažą

    Į keptuvę supilam pusę padažo. Išmaišom. Truputį pakaitinam. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.

  10. Gaminam pyragą-picą
  11. Suformuojam pyragą-picą

    Iš tešlos rankomis, pirštais formuojam picos padą. Kočėlo stengiamės nenaudoti.
    Į nepridegančią kepimo formą dedam picos padą. Suformuojam aukštus kraštus.
    Dugne suberiam ir tolygiai paskirstom tarkuoto sūrio sluoksnį.

  12. Dedam įdaro sluoksnįDedam įdaro sluoksnį

    Ant sūrio dedam ir tolygiai paskirstom įdaro sluoksnį.

  13. Užbarstom sūrio sluoksnį

    Ant viršaus vėl tolygiai užbarstom sūrio sluoksnį.

  14. Aptepam padažu

    Viršų tolygiai aptepam pasiliktu padažu.

  15. Užbaigiam formuoti picą-pyragąUžbaigiam formuoti picą-pyragą

    Apdėliojam dešros griežinėliais.
    Pyrago-picos krašto viršų užlankstom suformuodami raštą.

  16. Kepam pyragą-picąKepam pyragą-picą

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 220C temperatūroje. Kepam pyragą-picą kepimo inde 15-20min.

  17. Pateikiam ir ragaujam!

    Skanaus! 🙂