Mongoliška Jautiena 🥡🥢
Ką panadojam?
Padažas
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Mėsą supjaustom juostelėm. Sudedam į indą. Supilam sojų padažą, actą, sezamo aliejų. Suberiam krakmolą. Išmaišom, kad visi mėsos gabaliukai pasidengtų.
Česnakus, imbierą supjaustom smulkiai. Svogūnus supjaustom skiltim. Čili pipirus ir svogūnų laiškus supjaustom griežinėliais. -
Paruošiam padažą
Pasigaminam padažą: indelyje sumaišom vandenį, su sojų padažu ir cukrumi. Atidedam į šalį.
-
Apkepam mėsą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam nemažai aliejaus ir palaukiam kol gerai įkais (iki 175-180C temperatūros).
Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsos juosteles kol apskrus. Kepdami juosteles atskiriam ir saugom kad nesuliptų. Atidedam į šalį.
Aliejų nusemiam, kad kazane aliejaus liktų nedaug. -
Apkepam svogūnus
Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam kol suminkštės ir pagels.
-
Apkepam česnakus, imbierą ir čili pipirus
Suberiam česnakus, imbierą ir čili pipirus. Išmaišom. Pamaišydami minutę kitą apkepam. Supilam pasiruoštą padažą. Išmaišom.
-
Užbaigiam patiekalą
Suberiam visą apkeptą mėsą. Išmaišom.
Pamaišydami 2-7 minutes pakaitinam kol padažas sutirštės. Traukiam lauk. -
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su laukiniais ryžiais apibarstydami svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/356583013210146