Mongoliška Vištiena su Saldžiaaštriu Imbieriniu Hoisin Padažu
Ką panaudojam?
Padažas
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Vištieną supjaustom gabaliukais. Svogūnų laiškus supjaustom smulkiai. Česnakus išspaudžiam. Čili pipirus supjaustom griežinėliais. Imbierą nuplaunam ir nenuluptą supjaustom griežinėliais.
Mažam inde sumaišom 2 v.š. krakmolo su 1 stikline vandens. Atidedam į šalį.
Vištienos gabaliukus sumaišom su kukurūzų krakmolu, kad iš visų pusių pasidengtų. Atidedam į šalį. -
Apkepam vištieną
Kepsninę paruošiame tiesioginiam keipimui. Įstatom kazaną. Įpilam aliejaus. Palaukiam kol aliejus įkais iki 170-175C temperatūros. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, gruzdinam vištieną kol parus. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
-
Gaminam padažą
Į kazaną suberiam imbierą, česnakus ir čili pipirą. Pamaišydami 20-30 sek. apkepam.
Sudedam Hoisin padažą, sojų padažą, rudąjį cukrų, sezamo aliejų. Išmaišom ir supilam kukurūzų krakmolo ir vandens mišinį. Viska gerai išmaišom. -
Užbaigiam patiekalą
Į kazaną grąžinam vištieną. Maišydami pakaitinam kol vištienos gabaliukai sušils ir iš visų pusių pasidengs padažu. Užbarstom svogūnų laiškus. Išmaišom. Traukiam lauk.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su virtais laukiniais ryžiais pakeptais su kiaušiniu, žirneliais, česnaku ir sojos padažu, dar apibarstydami svogūnų laiškais, sezamo sėklomis ir pjaustytais čili pipirais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/229845812550534