Kriaušes perpjaunam per pusė arba į keturias dalis. Išpjaunam sėklas su koteliu.
Sviestą ištripdom.
Dideliam inde sumaišom varške, miltus, cukrų, ištirpdytą sviestą. kepimo miltelius, vanilinį cukrų, kiaušinį, kiaušinio trynį ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišom.
Maišydami, po truputį pilam grietinėlė, kol tešlos tirštumas gausis kaip vidutinio riebumo grietinės.
Įkepimo formos dugną įtiesiam kepimo popierių. Kepimo formą ir įtiestą kepimo popierių ištepam sviestu. Dugną, ant kepimo popieriaus, apibarstom cukrumi ir maltu cinamonu. Išdėliojam kriaušių gabaliukus. Ant viršaus išpilam ir išlyginam tešlą.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 160-170C temperatūroje. Įstatom kepimo formą ir kepam 50min.
Traukiam lauk ir paliekam keletą min. atvėsti. Pyragą išimam iš formos.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/260392179495897