Pomidorus supjaustom ketvirčiais. Česnakus ir švž. baziliko lapelius supjaustom smulkiai. Sūrį sutarkuojam. Krevetes nulupam, įpjaunam ir išimam vidinę gyslą.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam truputį aliejaus. Įdedam 50g sviesto. Palaukiam kol ištirps.
Sudedam pomidorus ir 1.5 v.š. česnakų. Pamaišydami apkepam. Traiškom pomidorus. Pagardinam pipirais. Įpilam 1 stiklinę vandens. Truputį paverdam. Puodą traukiam lauk ir su rankiniu blenderiu sublenderiuojam į vientisą masę.
Atskirai verdam makaronus (300g makaronų = 3L vandens + 30g druskos). Verdam 2/3 viso, ant pakelio, nurodyto laiko. Makaronai neturi pilnai išvirti.
Kol verda makaronai, į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Sudedam likusius 50g sviesto. Tirpdom sviestą ir suberiam likusį 1.5 v.š. smulkiai pjaustyto česnako. Pamaišydami apkepam.
Suberiam krevetes ir kepam po 1-2 min. iš visų pusių. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom. Traukiam lauk ir atidedam į šalį šiltai.
Į kepsninę grąžinam ketaus puodą. Suberiam tarkuotą sūrį. Maišydami ištirpdom.
Suberiam bazilikus, makaronus. Išmaišom. Paragaujam. Pagardinam druska. Pamaišydami keletą minučių verdam, kol makaronai pasieks norimą minkštumą.
Pateikiam Pastą Pomodoro su Krevetėmis apibarstydami tarkuotu sūriu ir papuošdami baziliko lapeliais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/233625695505879