Piktų Azijos Vištų Sparneliai su Saldžiai Aštriu Padažu
Aprašymas
Nerealiai skanūs sparneliai 💥💯😋
Ką panaudojam?
Sausas marinatas
Naminis padažas
Kaip gaminam?
-
Marinuojam sparnelius
Sparnelius apšlakstom aliejumi. Inde sumaišom visus sauso marinato ingredientus ir įtrinam sparnelius. Paliekam marinuotis kol kursime kepsninę ir gaminsime naminį padažą.
-
Gaminam padažą
Užkuriam kepsninę ir kol anglys įsideginėja ant atviros liepsnos pirmiausiai pasigaminam padažą:
Pasidarom 0.5 stiklinės vištienos sultinio. Sumaišom kukurūzų krakmolą su šaltu vandeniu. Imbierą sutarkuojam.
Įkaitinam ketaus keptuvę ir ant sezamo aliejaus pamaišydami pora minučių paskrudinam česnakus, imbierą ir čili pipiriukus arba čili dribsnius. Supilam visus likusius padažo ingredientus. Išmaišom. Kai užvirs, uždengiam keptuvę dangčiu ir privėrus oro sklendes leidžiam pavirti dar kokia 10min. kol sutirštės. Atidedam šiltai į šoną. -
Kepam sparnelius
Uždarom kepsninę ir paliekam kaisti iki reikiamos temperatūros.
Kepsninei pasiekus 200C laipsnių temperatūrą, tiesioginėje kaitroje, ant įkaitusių grotelių pakepam sparnelius iš abiejų pusių po keletos minučių.
Įdedam deflektorių ir toliau kepam sparnelius netiesioginėje kaitroje 160-180C temperatūroje apie 30-40 minučių.
Išimam, suberiam į keptuvę su pasiruoštu padažu. Gerai išmaišom, kad sparneliai pasidengtų padažu. -
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su sezamo sėklomis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/114694880732295