Jautieną sumalam per stambesnį tinklelį. Suberiam BBQ prieskonius. Išmaišom.
Svogūnus, česnakus ir paprikas supjaustom smulkiai.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 100-120C temperatūroje. Įmetam rūkymo kaladėlę.
Įdedam neaukštą kepimo indą arba patiesiam aliuminio foliją. Išdėliojam maltą mėsą ir rūkom apie 1 val.
Traukiam lauk. Nupilam sultis. Mėsą pasmulkinam ir atidedam į šalį.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę ir įpilam truputį aliejaus.
Suberiam svogūnus ir paprikas. Pamaišydami apkepam kol suminkštės.
Sudedam česnakus. Pamaišydami 2 min. apkepam .
Supilam vyną. Pamaišydami leidžiam užvirti.
Sudedam kečupą, pomidorų pastą, Vorčesterio padažą, Srirača padažą, paprikos prieskonius, garstyčių sėklas, druską. Išmaišom ir leidžiam užvirti.
Viską paverdam 10-15 min. Suberiam rūkytą maltą jautieną. Išmaišom. Pamaišydami patroškinam 10-15 min. Paragaujam. Jei vynas ir pomidorai suteikė per daug rūgštume, tai skonį subalansuojam įverdami cukraus.
Traukiam lauk.
Pateikiam su paskrudintomis mėsainių bandelėmis, marinuotais agurkėliais, raudonaisiais svogūnais, čili.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/315536050648176