Print Options:

Rytietiška Jautienos Sriuba su Makaronais

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 3 hrs Bendras Laikas: 3 hrs 30 mins
Porcijos 6
Ingredients
    Ką panaudojam sultiniui?
  • 1.3 kg Jautiena su kaulu
  • 2 vnt. Morkos
  • 2 vnt. Svogūnai
  • 1 v.š. Penki pipirai žirneliais
  • 1 vnt. Česnakai
  • Švž. Petražolės
  • Švž. Kalendra
  • Vanduo
  • Sriubai panaudojam
  • Aliejus
  • 2 vnt. Svogūnai
  • 6 skiltelės Česnakai
  • 2 v.š. Imbieras
  • Sriračha
  • 1.5 v.š. Hoisin padažas
  • 4 v.š. Saldžiaaštris Čili padažas
  • 2 v.š. Ryžių actas
  • 2 v.š. Žuvų padažas
  • 4 v.š. Sezamo aliejus
  • Makaronai (kokie buvo ne šaldytuve)
  • Druska
  • Švž. malti pipirai
  • Patiekimui
  • Kiaušiniai
  • Svogūnų laiškai
  • Čili pipirai
Kaip gaminam?
    Sultinys
  1. Pasiruošiame ingredientus

    Morką perpjaunam per pusė išilgai. Svogūnus ir česnakų galvą perpjaunam per pusę. Mėsą pasmulkinam.

  2. Pasiruošiam kepsninę

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. 

  3. Apkepam daržoves

    Sausai, be aliejaus, sudedam morkų, svogūnų ir česnako galvos puseles, suberiam pipirų žirnelius. Sausai pakepinam, kad morkos, česnako ir svogūnų puselės padegtų. Traukiam lauk.

  4. Verdam sultinį

    Įstatom Grand feu ketaus puodą, sudedam jautieną, pakeptas morkas, svogūnus, česnako galvą. Užpilam vandeniu. Užverdam. Kol vanduo užvirs, pirmas 10-20 min. sąžiningai nugriebiam putas, kad sultinys būtų skaidrius. Kai putos jau nebekils suberiam pakepintus pipirų žirnelius. Puodą uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Verdam 2-3 val. Tarpe patikrinam. Jei reikia dar dapilam vandens ar nugriebiam putas.

  5. Pasiruošiam ingredientus sriubai

    Svogūnus ir česnakus supjaustom smulkiai. Imbierus sutarkuojam.

  6. Pasiruošiame sriubos virimui

    Traukiam lauk puodą su sultiniu. Mėsą išimam ir sudraskom į gabaliukus. Daržoves išmetam. Sultinį perkošiam. Puodą išplaunam ir grąžinam į kepsninę.

  7. Pradedam sriubos gamybą

    Įpilam truputį aliejaus. Sudedam svogūnus, česnakus ir imbierą. Pamaišydami apkepam kol pradės rusti ir pradės sklisti aromatai. Supilam pasiruoštą sultinį. Suberiam mėsą. Išmaišom. Palaukiam kol pradės burbuliuoti.

  8. Gardinam sriubą

    Supilam Hoisin padažą, ryžių actą, žuvų padažą, sezamo aliejų, saldžiaaštrį padažą, pagardinam druska ir pipirais. Pagal norimą aštrumą įpilam Sriracha padažo. Išmaišom. Pamaišydami paverdam dar 10-20 min. Paragaujam ar ko netrūksta.

  9. Dedam makaronus

    Sudedam makaronus. Pamaišydami verdam kol makaronai išvirs. Paragaujam ar ko netrūksta. Traukiam lauk.

  10. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam apibarstydami smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, čili pipirais su skystai virtais kiaušiniais.

    Skanaus!

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/rytietiska-jautienos-sriuba-su-makaronais/