Mėsą supjaustom gabaliukais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Paprikas supjaustom kubeliais. Čili pipirus supjaustom griežinėliais.
Į didelį indą suberiam svogūnų pusžiedžius. Pagardinam druska. Išmaigom. Suberiam mėsą. Įdedam adžiką. Viską išmaišom ir paliekam marinuotis.
Pomidorų viršūnes įpjaunam kryžmai. Sudedam į indą ir užpilam verdančiu vandeniu. Paliekam 5min. Pomidorus išimam ir nulupam. Išpjaunam kotelius. Supjaustom kubeliais.
Mėsą išimam ir nuvalom nuo svogūnų, bet svogūnų neišmetam.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną ir gerai įkaitinam truputį aliejaus. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, iš visų pusių apkepam mėsą, kol apskrus. Atidedam į šalį.
Į kazaną įpilam dar truputį aliejaus. Suberiam svogūnus likusius nuo mėsos marinavimo. Pamaišydami kepam 5-6min. Suberiam paprikas. Suberiam Uccho-suneli prieskonius, pagardinam pipirais. Suberiam čili pipirus. Išmaišom. Ir pamaišydami pakepam 3-4minutes.
Suberiam pomidorus. Įberiam druskos. Pamaišydami patroškinam. Suberiam mėsą. Išmaišom. Įpilam pomidorų sulčių tiek, kad pilnai viską uždengtų. Išmaišom.
Įberiam cukraus. Paragaujam. Jei trūksta aštrumo įberiam maltų čili ar įpilam Srirachia padažo. Jei reikia dar pagardinam druska, pipirais ar Uccho-suneli prieskoniais, tol kol skonis tenkins. Išmaišom.
Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 1val.
Kol viskas troškinasi pasiruošiam priedus.
Petražoles supjaustom smulkiai. Pasitarkuojam citrinos odelės. Česnakus supjaustom smulkiai. Raudoną svogūną supjaustom pusžiedžiais. Svogūnų laiškus supjaustom smulkiai.
Traukiam kazaną lauk. Atidengiam. Suberiam petražoles, tarkuotą citrinos odelę ir česnakus. Viskas išmaišom. Uždengiam ir paliekam pastovėti 5-6 minutes.
Pateikiam su pita apibarstydami svogūnų laiškais ir raudonų svogūnų pusžiedžiais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/231668069034975