Sotus, paprastai pagaminamas, bet laaabai skanus patiekalas 😋
Mėsą supjaustom vidutinio dydžio gabaliukais. Keturis svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Suberiam į didelį indą, užpilam 1.5 v.š. druskos. Išmaigom. Suberiam mėsą. Sudedam adžiką. Suberiam maltus pipirus. Supilam obuolių actą. Viską gerai išmaišom ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje keletą val. Iki kol paruošim kepsninę, iškepsim bulves ir t.t.
Bulves supjaustom vidutinio dydžio gabaliukais. Suberiam į didelį indą. Suberiam maltus pipirus, paprikos prieskonius, čili prieskonius, kalendros prieskonius, krapų prieskonius, druską, supilam aliejaus. Viską gerai išmaišom.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C laipsnių temperatūroje. Sudedam bulves ir kepam apie 0.5-1 val. Kol apskrus ir vidus taps minkštas. Patikrinam su mediniu iešmeliu. Traukiam lauk ir atidedam šiltai.
Tris raudonuosius svogūnus supjaustom ketvirtžiedžiais. Česnakus, čili pirpirą (be sėklų) ir švž. kalendrą supjaustom smulkiai. Vieną svogūną supjaustom pusžiedžiais.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam ir gerai įkaitinam aliejų. Mėsos gabaliukus traukiam iš marinato ir nurankiojam svogūnus, kad nebūtu. Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsos gabaliukus. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Suberiam 3 ketvitžiedžiais pjaustytus svogūnus. Pamaišydami pakepam kol suminkštės. Suberiam česnakus. Keletą minučių pamaišydami pakepam, kad atiduotų aromatą.
Į kazaną grąžinam mėsą. Suberiam bulves. Išmaišom. Pamaišydami palaukiam kol sušils.
Pateikiam apibarstydami smulkiai pjaustytais čili, švž. kalendra ir pusžiedžiais pjaustytu raudonuoju svogūnu.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/279083150960133