Grybus ir svogūną supjaustom plonais griežinėliais. Pasiruošiam jautienos sultinį.
Dideliam inde sumaišom jautieną, kiaušinį, džiuvėsėlius, česnako miltelius, svogūnų miltelius, paprikos miltelius. Padruskinam. Papipirinam. Išmaišom ir padalinam į 8 lygias dalis. Suformuojam apie 1-1.5cm storio paplotėlius.
Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įdedam ketaus grotas ir gerai įkaitinam iki 220C-250C. Jautienos paplotėlius patepam aliejumi ir kepam ant ketaus grotų 2 kartus apverčiant iki norimo iškepimo lygio, kol gražiai apskrus. Mes kepėm 4 x 2min. Išimam ir atidedam į šalį šiltai.
Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatom ketaus keptuvę, įpilam truputį aliejaus ir ištirpinam sviestą. Suberiam grybus ir svogūnus. Pamaišydami kepam kol suminkštės ir išgaruos vanduo, apie 10 min.
Suberiam miltus. Išmaišom. Atsargiai supilam sultinį, bet ne per daug. Įdedam Vorčesterio padažą ir Švž. Čiobrelio šakeles. Išmaišom. Užverdam. Uždarom abi oro sklendes. Uždarom kepsninę ir kartais pamaišydami paliekam pasitroškinti apie 5 min. kol sutirštės.
Paragaujam. Padruskinam. Papipirinam. Į keptuvę grąžinam jautienos paplotėlius. Išmaišom ir leidžiam keletą min. sušilti.
Pateikiam su bulvių koše apibarstydami petražolėm ar smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/134471815421268