Turbūt daugeliui pažįstama situacija:
Vakare bus svečių ir vaišinsim šašlykais.
Klausimas: Kokį kiekį kepti?
- Ai, nu tai jo, tai žmogui skaičiuojam po 300g. Aha.
- Nu tai jo jo, bet gal per mažai. Juk reikia sočiai pamaitinti. Tai gal po 500g žmogui?
- Hmz. Na, jei jau švenčiam, tai švenčiam. Ką čia gailėti, kepam po 600g žmogui, kad nepritrūktų.
O.K.
Kitą dieną lieka nemažai nesuvalgytų šaltų šašlykų. Ką daryt?
- Tai šaltus su duona?
- Gal pasišildom?
- Kad gal iš po vakar kokios sriubikės?
- Joooo, šiandien tiktų...
- Tai gal šašlykų sriubos?
Rezultatas: Vakarykščių šašlykų ir/ar šonkauliukų sriuba 🥣😊
Prieš dieną kepam šašlykus ir/ar šonkauliukus pagal mėgstamą receptą. Likutį pasiliekam sriubai.
Vakarykščiai šašlykai jau iškepti, todėl tik supjaustom vieno kąsnio gabaliukais, kad tilptų į šaukštą. Vakarykščiai šonkauliai jau iškepti, todėl tik supjaustom po vieną šonkaulį.
Džiovintus grybus užpilam 200ml verdančiu vandeniu. Pamirkom 20 minutes. Vandenį nupilam, bet neišpilam, nes jo dar prireiks.
Svogūnus supjaustom smulkiai. Morkas supjaustom plonais šiaudeliais. Bulves supjaustom kubeliais.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus puodą. Įpilam aliejaus. Palaukiam kol įkais. Suberiam svogūnus ir morkas. Pamaišydami apkepam kol suminkštės ir pradės gelsti.
Suberiam grybus. Pamaišydami 6-7 minutes apkepam. Sudedam šašlykus ir šonkaulius. Išmaišom. Supilam nuo grybų mirkymo likusį vandenį.
Sudedam lauro lapelius ir pipirus. Supilam verdantį vandenį. Užverdam. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Verdam 50min.
Suberiam bulves. Pagardinam druska. Išmaišom. Puodą uždengiam, kepsninę uždarom ir verdam dar apie 20 min. kol bulvės taps minkštos. Paragaujam ir, jei reikia, dar pagardinam druska.
Pateikiam užbarstydami smulkintos petražolėm, svogūnų laiškais ir raudonųjų svogūnų pusžiedžiais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/191808259687623