Pievagrybius supjaustom griežinėliais. Šaloto svogūnus supjaustom smulkiai.
Inde sumaišom Vorčesterio padažą, garstyčias ir pomidorų pastą. Atidedam į šalį.
Steikų abi puses nusausinam popieriniu rankšluoščiu.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ir labai gerai įkaitinam ketaus groteles. Kepam kepsnius (priklausomai nuo storumo): 1min+1min+1min+1min. Iš viso 4 minutes, kiekvieną kartą steikus apversdami ir pasukdami 90 laipsnių kampu.
Traukiam lauk. Įvyniojam į aliuminio foliją. Atidedam šiltai pailsėti.
Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam aliejaus. Suberiam pievagrybius ir svogūnus. Pamaišydami kepam iki kol pradės rusti. Įdedam ir ištirpinam sviestą. Pamaišydami kepam kol svogūnai karamelizuosis.
Suberiam rūkytą papriką.
Toliau du variantai:
1) Teisingas, bet pavojingas: Jei nebijom ugnies, tai į keptuvę supilam brendį ir jį padegam. Atsargiai! Brendžio garai, purslai patys savaime greit užsidega. Palaukiam kol brendžio alkoholis sudegs. Supilam vyną, grietinėlę, sultinį. Išmaišom.Sudedam vorčsterio/garstyčių/pomidorų pastos mišinį. Išmaišom.
2) Arba saugus: Supilam vyną, grietinėlę, sultinį. Išmaišom. Supilam brendį. Išmaišom. Sudedam vorčsterio/garstyčių/pomidorų pastos mišinį. Išmaišom.
Pamaišydami patroškinam. Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska ar pipirais.
Į keptuvę sudedam mėsą. Supilam aliuminio folijoje susikaupusias mėsos sultis. Apšlakstom padažu.
Keletą minučių patroškinam 2-3 minutes, kad mėsa sušiltų.
Česnakus išspaudžiam. Sviestą ištirpdom. Į sviestą įpilam aliejaus. Išmaišom. Dalį tirpinto sviesto-aliejaus atidedam į šalį.
Į likusią dalį suberiam česnakus, kajeno pipirus, suberiam druską ir pipirus. Išmaišom.
Bulves nuplaunam. Dedam bulvę, iš šonų dvi medines menteles ar iešmelius. Įpjaustom bulvę, bet ne iki galo. Tik iki mentelių, kad bulvės apačia būtų sujungta.
Įpjautas bulve sudedam į indą. Užpilam sviesto-prieskonių mišinį. Gerai išmaišom, kad bulvės iš visų pusių pasidengtų.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 220C temperatūroje Įstatom ketaus keptuvėles. Sudedam bulves įpjovomis į viršų. Kepam 15 minučių. Apverčiam. Aptepam pasiliktu sviesto-aliejaus mišiniu. Kepam dar 15-20 minučių, kol taps minkštos. Minkštumą patikrinam mediniu iešmeliu.
Steikus pateikiam lėkštėje su bulvytėmis apšalkstydami padažu ir apibarstydami svogūnų laiškais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/149033687298414