Plėšyta BBQ vištiena praturtinta nerealiu padažu, tarp paskrudintos duonos riekių. 🤤
Taip pat, sotumą suteikiantis, tirpstantis Čederio sūris. Šviežios daržovės. Majonezas. 🥰
Vištų šlauneles apšlakstom aliejumi. Pagardinam druska ir švž. maltais pipirais. Išmaišom.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Palaikiam kol įkais grotelės.
Iš abiejų pusių apkepam kol apskrus. Vidus neturi iškepti. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Į kepimo indą supilam trintus pomidorus. Pagardinam švž. maltais pipirais. Išspaudžiam česnaką. Supilam klevų sirupą.
Įpilam truputį BBQ padažo. Supilam sojų padažą. Pagal norimą aštruma įpilam Sriracha padažą. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta.
Padažas turi gautis saldokai - sūrokas. Jei trūksta sūrumo, tai įberiam druskos. Jei saldumo - įpilam dar klevų sirupo.
Išdėliojam apkeptus vištos gabaliukus. Kepimo indą standžiai įvyniojam į keletą aliuminio folijos sluoksnių.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C laipsnių temperatūroje. Įstatom kepimo indą ir kepam 1.5 val.
Kol kepa vištiena pasiruošiam daržoves. Salotų ir kopūstų lapus pasmulkinam. Sudedam į indą. Užpilam majonezu, bet ne per daug. Išmaišom.
Vištieną traukiam lauk. Išimam. Nukaulinam ir sudedam į padėklą. Su šakutėm suplėšom. Iš kepimo formos supilam padažą. Išmaišom.
Vienam sumuštiniui išdėliojam tris skrudinimo duonos riekes.
Ant dviejų riekių tolygiai uždedam plėšytą vištieną. Ant vištienos uždedam po lakštą Čederio sūrio.
Duonos gabaliukus sudedam į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje pakepam kol sūris ištirps.
Traukiam lauk.
Ant apatinės riekės, ant išsilydžiusio sūrio dedam pasiruoštų daržovių sluoksnį.
Ant viršaus uždedam kitą riekę su vištiena ir išsilydžiusiu sūriu. Ant sūrio dedam pasiruoštų daržovių sluoksnį.
Ant viršaus uždedam likusį paskrudusį duonos gabaliuką be nieko.
Sumuštinis paruoštas!
Perpjaunam ir ragaujam 🫠
Skanaus! 😊
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/