Šviežios Bulvytės su Kreivabūdėmis ir jautiena

Šviežios bulvytės su kreivabūdėmis ir jautiena pinit View Gallery 2 photos

Šviežios Bulvytės su Kreivabūdėmis ir jautiena

Pasiruošimo Laikas 30 mins Gaminimo Laikas 60 mins Bendras Laikas 1 hr 30 mins
Porcijos: 6

Aprašymas

Šiam patiekalui, kaip ir Befstrogenui, naudojam kokybiškesnę, minkštesnę jautieną (nugarinę, išpjovą ar pan.), nes mėsą apkepsime ir troškinsis labai labai trumpai.

Ką panaudojam?

Ką panaudojam sviestui su žolelėmis?

Ką panaudojam troškiniui?

Kaip gaminam?

Pirmiausiai pasigaminam žolelių sviestą

  1. Sviestą išimam ir paliekam kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Į blenderį suberiam smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, petražoles, čiobrelius, krapus, česnakus, pagardinam pipirais, gausiai pagardinam druska. Sublenderiuojam į vientisą masę. Beriam į suminkštėjusį sviestą ir gerai išmaišom. Atidedam į šalį.

Gaminam patiekalą

  1. Pasiruošiam ingredientus

    Svogūnus supjaustom stambiais kubais. Grybus supjaustom kubeliais. Mėsą supjaustom juostelėm skersai skaidulų (taip kaip befstrogenui), apšlakstom aliejumi, truputį pagardinam druska ir pipirais, išmaišom. Bulvytes su lupenom nuplaunam ir perpjaunam per pusę. Jei stambesnės, tai supjaustom ketvirčiais.

  2. Apkepam mėsą

    Į kepsninę statom ir įkaitinam kazaną. Aliejaus nepilam, nes mėsa jau apšlakstyta aliejumi. Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsą. Išimam. Atidedam į šalį.

  3. Apkepam svogūnus ir kreivabūdes

    Jei reikia, su popieriniu rankšluoščiu išvalom kazaną. Įpilam ir įkaitinam truputį aliejaus. Suberiam svogūnus ir pamaišydami apkepam kol pradės gelsti ir truputį apskrus. Suberiam kreibvabūdes. Pamaišydami kepam kol išgaruos drėgmė ir gražiai apskrus. Išimam. Atidedam į šalį.

  4. Apkepam bulves

    Jei reikia, kazaną išvalom su popieriniu rankšluoščiu, įpilam ir įkaitinam nemažai aliejaus. Suberiam bulves. Pamaišydami kepam kol pilnai iškeps ir gražiai apskrus. Minkštumą patikrinam su mediniu iešmeliu.

  5. Troškinam

    Išimam bulves. Išpilam aliejų. Uždarom visas kepsninės sklendes. Anglys jau turėtų būti išdegę ir kaitra sumažėjus, bet jei kaitra per didelė, tai papildomai įdedam deflektorių. Įstatom atgal kazaną. Gražinam bulves, ant bulvių suberiam mėsą su grybais ir svogūnais. Įdedam pasiruošto sviesto su žolelėm. Pamaišydami ištirpinam sviestą. Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska ir pipirais. Uždengiam kazaną ir keletą minučių palaukiam, kad viskas sušiltų ir prisigertų sviesto ir žolelių aromato.

  6. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam apibarstydami švž. krapais.


    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/118279463707170

Raktažodžiai: bulvės,kreivabūdės,troškinys,jautiena,kazanas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *