Lengva, gardi, gaivinanti sriuba. Kartvelai ją vadina "sriubų karaliene" Ir tikrai ne be reikalo
Svogūnus perpjaunam per pusę. Morkas perpjaunam išilgai per pusę. Jei ilgos, tai į keturias dalis. Nuo švž. kalendros atskiriam kotelius. Kol kas naudosim tik juos. Lapelius atidedam į šalį.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Į sausą (be aliejaus!) keptuvę sudedam svogūnus ir morkas pjūvio puse į apačią. Suberiam pipirus žirneliais. Pakaitinam, kad pjūvio dalis truputį padegtų. Traukiam lauk.
Į kepsninę įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam šalto vandens. Sudedam vištieną, morkas ir svogūnus. Palaukiam kol užvirs. Pirmas 15-30 minučių sąžiningai nugriebiam putas, kad sultinys būtų skaidrus.
Sudedam kalendros kotelius, lauro lapelius ir pipirus žirneliais. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Verdam sultinį žemoje kaitroje bent 1.5 val.
Vištieną išimam ir suplėšom didokais gabalais. Sultinį perkošiam. Daržoves iš sultinio išmetam. Puodą išplaunam. Supilam skaidrų sultinį atgal į puodą ir atidedam į šalį šiltai. 150ml sultinio nupilam ir paliekam atšalti.
Svogūnus supjaustom kubeliais. Kalendros lapelius supjaustom smulkiai. Atskiriam dviejų kiaušinių trynius ir suplakam su 150ml pasiliktu atšalusiu sultiniu.
Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Ištirpinam sviestą. Suberiam svogūnus. Pamaišydami kepam kol pagels ir pradės skrusti.
Suberiam kukurūzų miltus. Pamaišydami minutę pakepam. Supilam 2-3 samčius pasiruošto sultinio. Viską maišom ir kaitinam iki kol tirštumas gausis kaip tirštos grietinės. Traukiam lauk ir supilam į puodą su sultiniu.
Puodą su sultiniu grąžinam į kepsninę. Anglys turėtų būti jau išdegę ir kaitra likusi nedidelė. Suberiam ciberžolės prieskonius. Pagardinam druska. Išmaišom. 4-5 minutes paverdam. Išspaudžiam 1/5 citrinos sultis. Išmaišom. Leidžiam pavirti 10 min.
Suberiam pasmulkintą vištieną. Išmaišom. Paragaujam ar netrūksta druskos. Jei reikia dar įberiam druskos.
Lėtai, pastoviai maišydami, pilam išplaktus kiaušinio trynius su sultiniu į puodą. Įberiam dalį kalendros lapelių. Kalendros skonis intensyvus, todėl dėdami kalendros lapelius ragaujam, kad nebūtų per daug. Pamaišydami laukiam kol pradės kilti pirmi burbuliukai. Traukiam lauk.
Pateikiam su švž. raudonaisiais svogūnais. Labai tinka 👍
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/113135764221540