Tailandietiška Grill Vištiena
Ką panaudojam?
Ką panaudojam marinatui?
Kaip gaminam?
-
Marinuojam vištieną
Imbierą sutarkuojam. Česnakus išspaudžiam.
Į indą išspaudžiam laimo sultis. Sumaišom su saldžiu čili padažu, sojų padažu, medum, imbieru, česnakais ir Sriracha padažu.
Sudedam vištieną. Išmaišom ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje kol paruošime kepsninę. -
Apkepam vištieną tiesioginėje kaitroje
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui 200C temperatūroje. Palaukiam kol įkais grotelės. Groteles patepam aliejumi.
Apkepam vištienos kumpelius iš visų pusių po keletą minučių, kol apskrus, glazūruosis ir atsiras grill žymės. Atsargiai, bus ugnies. Traukiam lauk. -
Kepam vištieną netiesioginėje kaitroje
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Sudedam kumpelius oda į viršų ir netiesioginėje kaitroje kepam apie 30min. iki vidinės 76-78C temperatūros.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su laukiniais ryžiais apkeptais su svogūnais, morkytėm, šaldytais žirneliais, pagardintais pipirais ir persilado prieskoniais.
Skanaus!
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/222462366622212