Tigadegena – Afrikietiškas Kiaulienos Troškinys su Žemės Riešutų Padažu
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Mėsą supjaustom gabaliukais kaip guliašui. Svogūnus supjaustom mažais kubeliais. Cukiniją supjaustom kubais. Pievagrybiu supjaustom ketvirčiais arba pjaunam per pusę, jei maži. Česnako skilteles supjaustom smulkiai.
-
Pasigaminam žemės riešutų padažą
Į blenderį sudedam švž. kalendrą, kepintus-sūdytus žemės riešutus (jei žemės riešutai nesūdyti, tai įberiam druskos), česnakus. Įpilam truputį vandens ir sublenderiuojam viską į vientisą masę. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia įblenderiuojam dar druskos ar kalendros. Atidedam į šalį.
-
Apkepam cukiniją
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą.Įpilam aliejaus. Suberiam cukiniją. Pamaišydami apkepam. Išimam ir atidedam į šalį.
-
Apkepam grybus
Suberiam grybus. Pamaišydami apkepam. Išimam ir atidedam į šalį.
-
Apkepam svogūnus
Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam kol pradės rusti.
-
Apkepam mėsą
Sudedam kiaulieną. Pamaišydami apkepam kad iš visų pusių apskurstų.
-
Troškinam mėsą su svogūnais
Užpilam verdančio vandens, bet ne per daug. Mėsa neturi būti pilnai apsemta. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Mėsą troškinam apie 10 -15min.
Puodą atidarom ir paliekam pravirą kad vanduo nugaruotų. -
Troškinam mėsą riešutų padaže
Supilam žemės riešutų padažą. Išmaišom. Kepsninę uždarom. Viršutinę oro sklendę pilnai atidarom, o apatinę oro sklende paliekam pravirą minimaliai.Troškinam pravirą puodą dar 10 min. Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska.
-
Užbaigiam patiekalą
Sutraiškydami įdedam džiovintus čili pipirus pagal norimą aštrumą. Sudedam cukiniją ir pievagrybius. Išmaišom. Troškinam viską atidengtame puode dar 5-10min. Karts nuo karto pamaišom. Paragaujam ar netrūksta druskos. Jei reikia dar pagardinam druska.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su ryžiais apibarstydami smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais ir švž. kalendra.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/180316360836813