Print Options:

Tigadegena – Afrikietiškas Kiaulienos Troškinys su Žemės Riešutų Padažu

Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 1 kg Kiaulienos sprandinė
  • 2 pcs Svogūnai
  • 1 pcs Cukinija
  • 250 g Pievagrybiai
  • Vanduo
  • Švž. Kalendra
  • 2 handful Kepinti-sūdyti žemės riešutai
  • 4 Česnakai
  • Druska
  • 5 Čili pipiriukai
  • Svogūnų laiškai
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam ingredientusParuošiam ingredientus

    Mėsą supjaustom gabaliukais kaip guliašui. Svogūnus supjaustom mažais kubeliais. Cukiniją supjaustom kubais. Pievagrybiu supjaustom ketvirčiais arba pjaunam per pusę, jei maži. Česnako skilteles supjaustom smulkiai.

  2. Pasigaminam žemės riešutų padažą

    Į blenderį sudedam švž. kalendrą, kepintus-sūdytus žemės riešutus (jei žemės riešutai nesūdyti, tai įberiam druskos), česnakus. Įpilam truputį vandens ir sublenderiuojam viską į vientisą masę. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia įblenderiuojam dar druskos ar kalendros. Atidedam į šalį.

  3. Apkepam cukinijąApkepam cukiniją

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą.Įpilam aliejaus. Suberiam cukiniją. Pamaišydami apkepam. Išimam ir atidedam į šalį.

  4. Apkepam grybus

    Suberiam grybus. Pamaišydami apkepam. Išimam ir atidedam į šalį.

  5. Apkepam svogūnusApkepam svogūnus

    Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam kol pradės rusti.

  6. Apkepam mėsąApkepam mėsą

    Sudedam kiaulieną. Pamaišydami apkepam kad iš visų pusių apskurstų.

  7. Troškinam mėsą su svogūnais

    Užpilam verdančio vandens, bet ne per daug. Mėsa neturi būti pilnai apsemta. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Mėsą troškinam apie 10 -15min.
    Puodą atidarom ir paliekam pravirą kad vanduo nugaruotų.

  8. Troškinam mėsą riešutų padaže

    Supilam žemės riešutų padažą. Išmaišom. Kepsninę uždarom. Viršutinę oro sklendę pilnai atidarom, o apatinę oro sklende paliekam pravirą minimaliai.Troškinam pravirą puodą dar 10 min. Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska.

  9. Užbaigiam patiekalą

    Sutraiškydami įdedam džiovintus čili pipirus pagal norimą aštrumą. Sudedam cukiniją ir pievagrybius. Išmaišom. Troškinam viską atidengtame puode dar 5-10min. Karts nuo karto pamaišom. Paragaujam ar netrūksta druskos. Jei reikia dar pagardinam druska.

  10. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam su ryžiais apibarstydami smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais ir švž. kalendra.

    Skanaus! 🙂