Mėsą supjaustom gabaliukais kaip guliašui. Svogūnus supjaustom mažais kubeliais. Cukiniją supjaustom kubais. Pievagrybiu supjaustom ketvirčiais arba pjaunam per pusę, jei maži. Česnako skilteles supjaustom smulkiai.
Į blenderį sudedam švž. kalendrą, kepintus-sūdytus žemės riešutus (jei žemės riešutai nesūdyti, tai įberiam druskos), česnakus. Įpilam truputį vandens ir sublenderiuojam viską į vientisą masę. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia įblenderiuojam dar druskos ar kalendros. Atidedam į šalį.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą.Įpilam aliejaus. Suberiam cukiniją. Pamaišydami apkepam. Išimam ir atidedam į šalį.
Suberiam grybus. Pamaišydami apkepam. Išimam ir atidedam į šalį.
Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam kol pradės rusti.
Sudedam kiaulieną. Pamaišydami apkepam kad iš visų pusių apskurstų.
Užpilam verdančio vandens, bet ne per daug. Mėsa neturi būti pilnai apsemta. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Mėsą troškinam apie 10 -15min.
Puodą atidarom ir paliekam pravirą kad vanduo nugaruotų.
Supilam žemės riešutų padažą. Išmaišom. Kepsninę uždarom. Viršutinę oro sklendę pilnai atidarom, o apatinę oro sklende paliekam pravirą minimaliai.Troškinam pravirą puodą dar 10 min. Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska.
Sutraiškydami įdedam džiovintus čili pipirus pagal norimą aštrumą. Sudedam cukiniją ir pievagrybius. Išmaišom. Troškinam viską atidengtame puode dar 5-10min. Karts nuo karto pamaišom. Paragaujam ar netrūksta druskos. Jei reikia dar pagardinam druska.
Pateikiam su ryžiais apibarstydami smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais ir švž. kalendra.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/180316360836813