Traški Čili Jautiena su Laukiniais Ryžiais
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Pasiruošiam ingredientus
Svogūnus supjaustom skiltelėmis. Čili pipirą supjaustom griežinėliais. Imbierą ir česnakus supjaustom smulkiai.
Jautieną supjaustom juostelėmis skersai skaidulų. Sudedam į indą. Įmušam kiaušinius. Išmaišom kad visur pasidengtų. Suberiam krakmolą, sudedam druską, pipirus ir baltuosius pipirus. Išmaišom, kad jautienos juostelės iš visų pusių pasidengtų.
Turi gautis lipnios juostelės. Atidedam į šalį kol paruošim kepsninę. -
Apkepam mėsą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam ir gerai įkaitinam aliejų. Dalimis, kad neatšaltų aliejus, po vieną dedam jautienos juosteles. Saugom kad nesupiltų. Apkepam 5-6 minutes kol paruduos ir taps traškios.
Keletą kartų permaišom, bet stengiamės per daug nejudinti, kad nesumažėtų traškumas.
Su kiaurasamčiu traukiam juosteles lauk ir sudedam ant popierinio rankšluščio, kad sugertų aliejų. -
Apkepam svogūnus
Sudedam svogūnus. Pamaišydami porą minučių apkepam, kol pradės minkštėti.
-
Apkepam daržoves
Sudedam čili pipirą, imbierą, česnakus. Pamaišydami pusę minutės apkepam.
-
Gaminam padažą
Supilam ryžių actą, sojų padažą, pomidorų pastą, kečupą, cukrų, saldų čili padažą. Išmaišom. Užverdam.
Keletą minučių pakaitinam kad truputį nugaruotų. -
Užbaigiam patiekalą
Į keptuvę grąžinam jautienos juosteles. Išmaišom ir leidžiam porą minučių sušilti. Traukiam lauk.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su laukiniai ryžiais apkeptais su kiaušiniu ir žirneliais!
Skanaus! 😊
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/