Print Options:

Traškus Troškintas Kiaulės Sprandas

Time
Pasiruošimo Laikas: 15 mins Gaminimo Laikas: 135 mins Brandinimo Laikas: 15 mins Bendras Laikas: 2 hrs 45 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • Aliejus
  • 1.6 kg Kiaulienos sprandinė
  • 2 tsp Švž. malti pipirai
  • 1 cup Česnakai
  • 2 pcs Svogūnai
  • 280 g Pomidorai
  • 4 tbsp Pomidorų pasta
  • 500 ml Raudonas vynas
  • 3 tbsp Sojų padažas (nesūrus)
  • 2 tbsp Austrių padažas
  • 2 tsp Penkių skonių prieskoniai (sumalti piri-piri, anyžinė žvaigždutė, pankolių sėklos, gvazdikėliai, cinamonas)
  • 2 tbsp Vorčesterio padažas
  • 3 tbsp Cukrus
  • 2 tbsp Tamari padažas
  • Vanduo
  • 4 stick Švž. rozmarinai
  • 6 stick Švž. čiobreliai
  • 6 pcs Kiaušiniai
  • 9 tbsp Miltai
  • Pateikimui
  • Salotų lapai
  • Raudonieji svogūnai
  • Pomidorai
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientus

    Svogūnus ir pomidorus supjaustom kubeliais.

  2. Apkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
    Įstatom ketaus puodą. Įpilam ir įkaitinam aliejų. Apkepam mėsos gabalus iš visų pusių.

  3. TroškinamTroškinam

    Suberiam švž. maltus pipirus, česnakų skilteles, svogūnus, pomidorus. Sudedam pomidorų pastą, supilam vyną, sojų padažą, austrių padažą, vorčesterio padažą, Tamari padažą . Pagardinam penkių skonių prieskoniais. Suberiam cukrų.
    Užpilam vandens, kad beveik pilnai pasinertų. Užverdam.
    Įmetam rozmarino ir čiobrelio šakeles. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Neaukštoje temperatūroje viską troškinam 1.5-2 val. (priklausomai nuo mėsos gabalų dydžio).

  4. Paruošiam tešlą

    Į indą įmušam kiaušinius. Suberiam miltus. Išplakam, išmaišom iki vientisos masės. Tešla turi gautis skysta, bet ne per daug.

  5. Užbaigiam troškinti

    Puodą nuimam,. Ištraukiam mėsą. Padažą neišpilam ir jei reikia dar pakaitinam kad labiau sutirštėtų.

  6. Apkepam traškią plutelę

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Mėsą apliejam pasiruošta tešla. Sudedam ant grotelių ir kepam dar 15 minučių, kol tešla sukietės it taps traški.

  7. Pateikiam ir ragaujam!

    Traukiam lauk. Leidžiam mėsai 10-15 minučių pailsėti. Supjaustom griežinėliais ir pateikiam salotų lapuose su raudonaisiais svogūnais ir pomidorais apšlakstydami nuo mėsos troškinimosi likusiu padažu.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT

Raktažodžiai: kiauliena,sprandinė,Grand feu
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/traskus-troskintas-kiaules-sprandas/