Ukrainietiški Barščiai

Yra sriuba. Ir yra Jo Didenybė - Barščiai. Sotūs. Gardūs. Garuojantys.
Ukrainietiški barščiai pinit View Gallery 4 photos

Ukrainietiški Barščiai

Pasiruošimo Laikas 15 mins Gaminimo Laikas 5 hrs Bendras Laikas 5 hrs 15 mins
Porcijos: 6

Aprašymas

Labai skanių ukrainietiškų barščių receptas su naminiu jautienos sultiniu, sūdytų lašinių, krapų ir česnakų užtepėle pateikta ant juodos duonos.

Ką panaudojam?

Ką panaudojam sultiniui?

Ką panaudojam barščiams?

Ką panaudojam sūdytų lašinių užtepėlei?

Kaip gaminam?

  1. Pirmiausia paruošime sultinio daržoves
    Svogūną ir morką perpjaunam per pusę.
    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę ir į sausą (be aliejaus) keptuvę sudedam svogūno ir morkos puseles pjūvio vieta į apačią, suberiam pipirus. Pakepinam kad truputį padegtų. Traukiam lauk.
  2. Išsiverdam gardų, skaidrų, naminį jautienos sultinį
    Į kepsninę įstatom Grand feu puodą, sudedam mėsą ir užpilam šaltu vandeniu, suberiam padegintas daržoves ir pipirus, žalumynų kotelius, džiovintus čili pipirus, lauro lapelius. Užverdam. Pirmą pusę valandos sąžiningai nugriebiam putas, kad sultinys būtų skaidrus.
    Pagardinam druska. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Verdam neaukštoje kaitroje bent 2 val. Tarpe patikrinam, jei reikia nugriebiam putas ar dapilam vandens.
    Mėsą išimam ir smulkiai supjaustom. Daržoves išmetam. Sultinį perkošiam, kad būtų skaidrus. Puodą išplaunam ir į jį grąžinam sultinį.
  3. Pasiruošiam gaminti barščius ir apkepam svogūnus
    Svogūnus supjaustom smulkiai. Burokėlius ir bulves supjaustom šiaudeliais. Smulkinam kopūstus. Česnakus išspaudžiam.
    Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus ir ištirpinam sviestą. Suberiam svogūnus. Pamaišydami keletą minučių pakepam.
  4. Apkepam burokėlius
    Suberiam burokėlius. Pamaišydami 5-6 min. pakepam.
    Supilam trintus pomidorus. Išmaišom. Įpilam 1 samtį sultinio. Pamaišydami 5-10 min. patroškinam. Traukiam lauk ir atidedam šiltai.
  5. Išverdam bulves ir kopūstus

    Į kepsninę grąžinam Grand feu puodą su sultiniu. Suberiam smulkintą mėsą ir bulves. Užverdam. Paragaujam ar netrūksta druskos. Verdam kol bulvės pradės minkštėti. Patikrinam bulvės minkštumą. Kai bulvė jau beveik išvirus, suberiam kopūstus. Pamaišydami 5-6 min. paverdam. Kopūstas turi likti nepilnai suminkštėjęs.

  6. Gaminam barščius

    Traukiam lauk. Supilam actą. Išmaišom. Supilam burokėlius iš keptuvės. Sudedam išspaustus česnakus. Išmaišom. Paragaujam ar netrūksta druskos. Jei per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam įberdami cukraus.

  7. Pasigaminam sūdytų lašinių užtepėlę
    Su mėsos malimo mašinėle sumalam lašinius kartu su krapais ir česnakais. Pagardinam druska ir švž. maltais pipirais. Viską gerai išmaišom.
    Tepam ant juodos duonos ir pateikiam su barščiais. Labai tinka. 👍
  8. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam su šaukštu grietinės, juoda duona su lašinių užtepėle.

    Skanaus! 🙂

...

Grandfeu "Casserole" tipo emaliuoti ketaus puodai:  https://www.grandfeu.lt/

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/110076257860824

Raktažodžiai: sriuba,barščiai,ukrainietiški barščiai,receptas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *