Grikius pamerkiam šaltam vandenyje kambario temperatūroje 12-18val.
Smulkiai supjaustom morkas, česnakus ir 2 svogūnus. Grybus supjaustom griežinėliais. Jautiena sumalam kartu su 1 likusiu svogūnu. Grikius nusunkiam. Jautienos ar vištienos sultinį išsiverdam iš anksto. Arba naudojam pirktinį.
Į maltą jautieną suberiam išmirkusius grikius (1/3 mėsos kiekio), česnaką, pagardinam druska, pipirais. Gerai išmaišom. Rankas patepam aliejumi ir suformuojam vienodus grikinukus.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Įmetam rūkymo kaladėlę. Ant grotelių sudedam grikinukus ir kepam su trupučiu dūmo 30 min. kol gražiai apskrus. Traukiam lauk ir atidedam į šalį šiltai.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus puodą. įpilam aliejaus. Ištirpinam sviestą. Suberiam grybus. Pamaišydami kepam kol drėgmė išgaruos ir truputį apskrus.
Suberiam svogūnus ir morkas. Pamaišydami kepam kol svogūnai taps permatomi ir suminkštės.
Suberiam miltus. Maišydami keletą minučių apkepam miltus.Turi nebelikti baltų miltų. Supilam sultinį. Pamaišydami užverdam. Įmetam lauro lapelius, puodą uždengiam, kepsninę uždarom ir 10 min. paverdam.
Ištraukiam lauro lapelius. Išmetam. Sudedam grietinę. Išmaišom ir paverdam, kad sutirštėtų. Pagardinam druska pipirais. Paragaujam ar ko netrūksta. Nuimam puodą su padažu nuo ugnies.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 150-180C temperatūroje. Į puodą padaže išdėliojam apkeptus grikinukus. Pavartom, apšlakstom padažu. Puodą uždengiam, dedam į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje troškinam dar 20min.
Pateikiam su bulvių koše su pelėsiniu sūriu (bulvės išverdam pasūdytame vandenyje. Nupilam vandenį. Įdedam sviestą. Grietinėlę įkaitinam ir ištirpinam pelėsinį sūrį. Supilam į bulves. Sugrūdam į bulvių košę).
Viską gausiai apšlakstom grybų padažu.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/345776357624145