Uzbekiškas Jautienos Troškinys Dumliama
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Pasiruošiam ingredientus
Bulves nulipam. Česnakų galvą nulupam.
Mėsą supjaustom didesniais gabaliukais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Morkas supjaustom didesniais gabaliukais.
Paprikas išvalom nuo sėklų ir supjaustom stambesniais griežinėliais. Iš pomidoru išpjaunam kotelius ir perpjaunam per pusę arba į keturias dalis. -
Apkepam mėsą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Supilam aliejų ir palaukiam kol įkais iki 175-180C temperatūros.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsą. Grąžinam visą mėsą į kazaną. -
Apkepam svogūnus
Suberiam svogūnus. Išmaišom. Pamaišydami apkepam svogūnus kartu su mėsa.
-
Apkepam morkas
Suberiam morkas. Pamaišydami apkepam.
-
Apkepam pomidorus
Suberiam pomidorus. Pamaišydami apkepam kol pasklis sultys.
-
Verdam zirvaką
Suberiam kalendros prieskonius, paprikos prieskonius, pipirus, kumino sėklas. Pagardinam druska.
Supilam vandenį. Išmaišom. Užverdam. Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam viską 30 min. -
Troškinam bulves ir paprikas
Ant viršaus sudedam paprikas ir bulves. Įmerkiam česnako galvą, čili pipirus. Ant bulvių užberiam dar truputį druskos.
Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom ir viską troškinam dar apie 30-60 min. iki kol bulvės taps minkštos.
Traukiam lauk ir uždarytam kazane leidžiam 10 min pailsėti. -
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam apibarstydami smulkiai pjaustytom petražolėm, kalendra, krapais ir raudonaisiais svogūnais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT