Bulves nulipam. Česnakų galvą nulupam.
Mėsą supjaustom didesniais gabaliukais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Morkas supjaustom didesniais gabaliukais.
Paprikas išvalom nuo sėklų ir supjaustom stambesniais griežinėliais. Iš pomidoru išpjaunam kotelius ir perpjaunam per pusę arba į keturias dalis.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Supilam aliejų ir palaukiam kol įkais iki 175-180C temperatūros.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsą. Grąžinam visą mėsą į kazaną.
Suberiam svogūnus. Išmaišom. Pamaišydami apkepam svogūnus kartu su mėsa.
Suberiam morkas. Pamaišydami apkepam.
Suberiam pomidorus. Pamaišydami apkepam kol pasklis sultys.
Suberiam kalendros prieskonius, paprikos prieskonius, pipirus, kumino sėklas. Pagardinam druska.
Supilam vandenį. Išmaišom. Užverdam. Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam viską 30 min.
Ant viršaus sudedam paprikas ir bulves. Įmerkiam česnako galvą, čili pipirus. Ant bulvių užberiam dar truputį druskos.
Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom ir viską troškinam dar apie 30-60 min. iki kol bulvės taps minkštos.
Traukiam lauk ir uždarytam kazane leidžiam 10 min pailsėti.
Pateikiam apibarstydami smulkiai pjaustytom petražolėm, kalendra, krapais ir raudonaisiais svogūnais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT