Vakarienei Raudona Višta su Apkeptais Ryžiais
Ką panaudojam?
Marinatas
Apkeptiems ryžiams panaudojam
Kaip gaminam?
Marinuojam vištą
-
Marinuojam
Marinato prieskonius sumalam arba pertrinam. Imbierą sutarkuojam. Česnakus išspaudžiam.
Buroką nulupam. Sutarkuojam. Užbarstom truputį druskos. Išmaišom. Išspaudžiam sultis.
Visus marinato ingredientus ir burokų sultis sumaišom į vientisą marinatą.
Sudedam vištų kumpelius ir marinuojam šaldytuve 2-12 val.
Gaminam ryžius su daržovėmis
-
Paruošiam ingredientus
Kiaušinius išplakam. Svogūnų laiškus supjaustom smulkiai.
Ryžius išverdam pasūdytame vandenyje, bet ne pilnai. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Svogūnus supjaustom smulkiai. Morkas supjaustom smulkiais, plonais šiaudeliais. -
Apkepam svogūnus
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus.
Suberiam ir pamaišydami apkepam svogūnus su morkomis kol suminkštės ir pradės gelsti.
Išimam ir atidedam į šalį. Keptuvę išvalom. -
Kepam kiaušinius
Įpilam aliejaus. Supilam išplaktus kiaušinius ir su kepimo mentelių pagalba kepdami maišom, ardom.
-
Užbaigiam ryžius
Suberiam apvirtus ryžius, daržoves, konservuotus žirnelius ir kukurūzus be skysčio. Išmaišom.
Pagardinam druska, pipirais. Išmaišom. Pamaišydami viską apkepam.
Prieš galą suberiam svogūnų laiškus. Išmaišom.
Kepam vištieną
-
Paruošiam vištieną kepimui
Kumpelius sudedam į kepimo formą. Dalį marinato užpilam. Likutį atidedam į šalį jo dar prireiks. Kepimo formą uždengiam aliuminio folija.
-
Kepam vištą folijoje
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C temperatūroje. Sudedam vištieną ir kepam 20 min.
-
Baigiam kepti
Atidengiam. Apšlakstom, aptepam likusiu marinatu ir neuždengtą kepam dar 20 min.
Traukiam lauk. -
Pateikiam ir ragaujam
Pateikiam su apkeptais ryžiais.
Skanaus! 😊
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/