Print Options:

Vakarienei Raudona Višta su Apkeptais Ryžiais

Time
Pasiruošimo Laikas: 12 hrs Gaminimo Laikas: 96 mins Bendras Laikas: 13 hrs 36 mins
Porcijos 6
Ką panaudojam?
  • 6 pcs Vištų kumpeliai
  • Marinatas
  • 1 pcs Žvaigždinis anyžius
  • 6 pcs Gvazdikėliai
  • 1 tsp Cinamono prieskoniai
  • 1 tsp Pankolio sėklos
  • 1 tsp Baltieji pipirai
  • 1 tsp Ciberžolės prieskoniai
  • 0.5 tsp Kardamono prieskoniai
  • 1.5 tbsp Austrių padažas
  • 1.5 tbsp Sojų padažas
  • 1.5 tbsp Medus
  • 1.5 tbsp Imbieras
  • 5 clove Česnakai
  • 4 Burokai
  • Apkeptiems ryžiams panaudojam
  • Ryžiai
  • Konservuoti žirneliai
  • Konservuoti kukurūza
  • 2 pcs Svogūnai
  • 2 pcs Morkos
  • Aliejus
  • 4 pcs Kiaušiniai
  • Druska
  • Pipirai
  • Svogūnų laiškai
Kaip gaminam?
    Marinuojam vištą
  1. Marinuojam

    Marinato prieskonius sumalam arba pertrinam. Imbierą sutarkuojam. Česnakus išspaudžiam.
    Buroką nulupam. Sutarkuojam. Užbarstom truputį druskos. Išmaišom. Išspaudžiam sultis.
    Visus marinato ingredientus ir burokų sultis sumaišom į vientisą marinatą.
    Sudedam vištų kumpelius ir marinuojam šaldytuve 2-12 val.

  2. Gaminam ryžius su daržovėmis
  3. Paruošiam ingredientus

    Kiaušinius išplakam. Svogūnų laiškus supjaustom smulkiai.
    Ryžius išverdam pasūdytame vandenyje, bet ne pilnai. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
    Svogūnus supjaustom smulkiai. Morkas supjaustom smulkiais, plonais šiaudeliais.

  4. Apkepam svogūnus

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus.
    Suberiam ir pamaišydami apkepam svogūnus su morkomis kol suminkštės ir pradės gelsti.
    Išimam ir atidedam į šalį. Keptuvę išvalom.

  5. Kepam kiaušinius

    Įpilam aliejaus. Supilam išplaktus kiaušinius ir su kepimo mentelių pagalba kepdami maišom, ardom.

  6. Užbaigiam ryžius

    Suberiam apvirtus ryžius, daržoves, konservuotus žirnelius ir kukurūzus be skysčio. Išmaišom.
    Pagardinam druska, pipirais. Išmaišom. Pamaišydami viską apkepam.
    Prieš galą suberiam svogūnų laiškus. Išmaišom.

  7. Kepam vištieną
  8. Paruošiam vištieną kepimuiParuošiam vištieną kepimui

    Kumpelius sudedam į kepimo formą. Dalį marinato užpilam. Likutį atidedam į šalį jo dar prireiks. Kepimo formą uždengiam aliuminio folija.

  9. Kepam vištą folijoje

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C temperatūroje. Sudedam vištieną ir kepam 20 min.

  10. Baigiam kepti

    Atidengiam. Apšlakstom, aptepam likusiu marinatu ir neuždengtą kepam dar 20 min.
    Traukiam lauk.

  11. Pateikiam ir ragaujam

    Pateikiam su apkeptais ryžiais.

    Skanaus! 😊

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: vištiena,ryžiai
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/vakarienei-raudona-vista-su-apkeptais-ryziais/