Marinato prieskonius sumalam arba pertrinam. Imbierą sutarkuojam. Česnakus išspaudžiam.
Buroką nulupam. Sutarkuojam. Užbarstom truputį druskos. Išmaišom. Išspaudžiam sultis.
Visus marinato ingredientus ir burokų sultis sumaišom į vientisą marinatą.
Sudedam vištų kumpelius ir marinuojam šaldytuve 2-12 val.
Kiaušinius išplakam. Svogūnų laiškus supjaustom smulkiai.
Ryžius išverdam pasūdytame vandenyje, bet ne pilnai. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Svogūnus supjaustom smulkiai. Morkas supjaustom smulkiais, plonais šiaudeliais.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus.
Suberiam ir pamaišydami apkepam svogūnus su morkomis kol suminkštės ir pradės gelsti.
Išimam ir atidedam į šalį. Keptuvę išvalom.
Įpilam aliejaus. Supilam išplaktus kiaušinius ir su kepimo mentelių pagalba kepdami maišom, ardom.
Suberiam apvirtus ryžius, daržoves, konservuotus žirnelius ir kukurūzus be skysčio. Išmaišom.
Pagardinam druska, pipirais. Išmaišom. Pamaišydami viską apkepam.
Prieš galą suberiam svogūnų laiškus. Išmaišom.
Kumpelius sudedam į kepimo formą. Dalį marinato užpilam. Likutį atidedam į šalį jo dar prireiks. Kepimo formą uždengiam aliuminio folija.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C temperatūroje. Sudedam vištieną ir kepam 20 min.
Atidengiam. Apšlakstom, aptepam likusiu marinatu ir neuždengtą kepam dar 20 min.
Traukiam lauk.
Pateikiam su apkeptais ryžiais.
Skanaus! 😊
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/