Print Options:

Vengriškas Guliašas su Pupelėmis ir su Čipetke BABGULYÁS

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 180 mins Bendras Laikas: 3 hrs 30 mins
Porcijos 4
Description

Guliašui panaudosime vakar gamintus parūkytus kiaulienos šonkaulius (aliejus,druska,pipirai. Porą valandų rūkėm su cukrinio klevo kaladėlėmis).

Ką panaudojam?
  • 400 g Svogūnai
  • 2 pcs Morkos
  • 500 g Bulvės
  • 1.1 kg Kiaulienos sprandinė
  • 1 pcs Parūkyti kiaulienos šonkauliai (juosta)
  • 150 ml Aliejus
  • 2 tbsp Paprikos prieskoniai
  • 0.5 tbsp Čili prieskoniai
  • 0.5 tbsp Kmynai
  • 2 pcs Lauro lapeliai
  • Durska
  • 1.5 tbsp Švž. malti pipirai
  • 0.5 tbsp Daržoviniai Prieskoniai (Vegeta ar kiti džiovintų daržovių prieskoniai)
  • Vanduo
  • Svogūnų laiškai
  • 8 clove Česnakai
  • 400 g Baltosoios konservuotos pupelės
  • 1 pcs Kiaušiniai
  • Miltai
Kaip gaminam?
  1. Parūkom kiaulienos šonkaulius

    Nuo kiaulienos šonkaulių nuplėšiam plėvę. Aptepam aliejumi. Apibarstoms ir ištrinam druska, pipirais.
    Porą valandų rūkom 120C netiesioginėje kaitroje su cukrinio klevo kaladėlėmis.
    Arba nusiperkam jau parūkytus šonkaulius.

  2. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Svogūnus supjaustom smulkiai. Sprandinę supjaustom 3-4cm dydžio gabaliukais. Šonkaulius supjaustom po vieną šonkaulį. Bulves supjaustom 3-4cm dydžio gabaliukais. Morkas perpjaunam išilgai per pusę ir supjaustom plonais pusžiedžiais. Česnakus supjaustom griežinėliais arba mažais kubeliais.

  3. Apkepam svogūnusApkepam svogūnus

    Kepsnine paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną ir supilam aliejų. Palaukiam kol įkais. Suberiam svogūnus. Pamaišydami kepam iki kol pradės gelsti. Truputį įberiam druskos.

  4. Apkepam sprandinę

    Suberiam sprandinę. Pamaišydami apkepam kol truputį apskrus. Suberiam šonkaulius. Išmaišom. Suberiam paprikos prieskonius, čili prieskonius, tarp delnų sutrindami suberiam kmynus. Išmaišom.

  5. Troškinam

    Sumetam lauro lapelius, suberiam pipirus. Išmaišom. Įpilam karšto vandens, kad pilnai viską apsemtų. Išmaišom. Uždengiam kazaną. Uždarom kepsninę. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 1 val. Karts nuo karto patikrinam ir jei trūksta dapilam vandens.

  6. Gaminam čipetke

    Kol viskas troškinasi pasiruošiam čipetke. Į indą įmušam vieną kiaušinį. Įberiam truputį druskos. Įberiam miltų. Maišom. Minkom. Jei reikia dar įberiam miltų ir t.t. Turi gauti kieta tešla. Tešlą sugnaibom mažais gabaliukais.

  7. Verdam bulves ir morkas

    Į kazaną suberiam bulves ir morkas. Išmaišom. Dapilam vandens, kad viską padengtų. Suberiam Vegetos prieskonius. Išmaišom. Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom. Ir paliekam virti 20 min.

  8. Verdam čipetke

    Į kazaną suberiam tešlos čipetke. Išmaišom. Kazaną uždarom. Paliekam virti dar 20min.

  9. Užbaigiam patiekalą

    Suberiam česnakus. Supilam konservuotas pupeles kartu su skysčiu. Išmaišom. Paragaujam. Jei reikia dar įpilam druskos ar švž. maltų pipirų. Užverdam. Puodą traukiam lauk ir paliekam uždengtą pastovėti 15-30min.

  10. Pateikiam ir ragaujamVengriškas guliašas su pupelėmis ir su čipetke BABGULYÁS

    Pateikiam užbarstydami smulkintais svogūnų laiškais.

    Skanaus! 🙂