Veršienos a la Cordon Bleu su Tartar padažu
Ką panaudojam?
Tartar padažas
Kaip gaminam?
-
Pasigaminam naminį Tartar padažą
Švž. petražoles supjaustom smulkiai.Sutarkuojam agurkus, marinuotus agurkėlius, česnakus. Jei išsiskyrė daug sulčių - nuspaudžiam ir nupilam lauk.Į indą su daržovėm sudedam petražoles, sumaišome grietinę, majonezą. Pagardinam pipirais. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta. Dedam į šaldytuvą pastovėt kol paruošime mėsą. -
Pasiruošiam ingredientus
Veršieną supjaustom storais kepsniais. Kepsnį iš abiejų pusių uždengiam maistine plėvele ir išmušam mėsos muštuku kol taps plonas ir kad storis visur būtų vienodas. Išimam iš plėvelės.Mėsos paplotėlį apipjaustom, kad gautųsi kiek įmanoma apvaliai simetriška forma. Pagardinam druska ir pipirais. -
Suformuojam kepsnius
Rūkytą jautieną kartu su čederio lapeliais dedam į mėsos paplotėlį. Vienodai užlenkiam, kad gautųsi tokie mėsiniai a la čeburkekai.Kiaušinius įmušam į indą, pagardinam druska, išplakam.Atskiruose induose pasiruošiam miltus, kiaušinio plakinį ir džiuvėsėlius.Mėsinius čeburekus iš visų pusių išvoliojame miltuose. Nupurtom perteklių. Panardinam į kiaušinio plakinį. Nupurtom perteklių. Iš visų pusių išvoliojam džiuvėsėliuose. Džiuvėsėlius apspaudžiam, kad gerai priliptų. -
Gruzdinam
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus puodą. Įpilam 1l aliejaus. Palaukiam kol įkais iki 170 C temperatūros. Dedam kepsnius ir kepam iš abiejų pusių kol apskrus ir atrodys iškepę. Traukiam lauk ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejaus perteklių.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su naminiu Tartar padažu bulvytėmis fri.Skanaus!
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/