Česnakus supjaustom smulkiai. Svogūnus supjaustom plonais pusžiedžiais. Pievagrybius supjaustom plonais griežinėliais ir, jei reikia, nusausinam su popieriniu rankšluoščiu.
Dideliam inde sumaišom miltus, druską, pipirus ir česnako miltelius. Vištienos gabaliukus iš visų pusių apvoliojam miltų mišinyje. Perteklių nupurtom.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom gilią ketaus keptuvę. įpilam truputį aliejaus ir ištirpdom 4 v.š. sviesto. Dalimis kepam vištienos gabaliukus iš visų pusių, iškeps ir apskrus. Traukiam lauk ir apdengus paliekam šiltai.
Į keptuvę įdedam dar 4 v.š. sviesto. Ištirpinam. Suberiam grybus. Pamaišydami kepam kol apskrus ir drėgmė išgaruos.
Suberiam svogūnus. Pamaišydami pakepam kol suminkštės. Suberiam česnakus. Pamaišydami pakepam pusę minutės kol pradės sklisti aromatas. Supilam vyną. Viską išmaišom. Sudedam čiobrelį, garstyčias, supilam vištienos sultinį ir grietinėlę. Užverdam ir leidžiam pavirti apie 5 min.
4 v.š. krakmolo ištirpinam 4 v.š. vandens. Supilam į keptuvę. Išmaišom. Į keptuvę grąžinam vištos gabaliukus. Išmaišom. Leidžiam 5min. pasitroškinti, kad vištiena sušiltų ir padažas sutirštėtų.
Paragaujam. Pagardinam druska ir pipirais.
Bulves išverdam pasūdytam vandenyje. Atidedam į šalį.
Ant silpnos kaitros dedam gilų kepimo indą ar keptuvę ir supilam grietinėlę, įmetam sūrį su mėlynuoju pelėsiu. Maišydami ištirpinam sūrį.
Į išvirtas bulves įdedam gabaliuką sviesto ir grūstuve sugrūdam bulves. Įpilam giretinėlę su ištirpintu sūriu. Intensyviai išmaišom.
Puode užverdam vandenį. Gerai padruskinam. Suberiam citrinos griežinėlius, šaldytas morkytes, šaldytus žirnelius ir 1 v.š. aliejaus. Paverdam apie 5 minutes. Su kiaurasamčiu daržoves išimam ir suberiam į indą su šaltu vandeniu. Traukiam lauk. Pagardinam druska.
Skanaus! 🥰
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/196987092503073