Vištiena Kreminiame Padaže
Aprašymas
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paskrudinam bekoną
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 120C temperatūroje. Šoninės juosteles išdėliojam kepimo inde. Indą dedam į kepsninę ir kepam kol apskurs. Traukiam lauk, susmulkinam ir atidedam į šalį.
-
Paruošiam padažą ir ingredientus
Sumaišom padažo ingredientus: vištienos sultinį, sojų padažą, garstyčias, česnakų granules. Į mišinį įdedam surištus čiobrelius. Supilam grietinėlę. Išmaišom. Pagal norimą padažo kiekį užpilam verdančiu vandeniu. Išmaišom. Atidedam į šalį.
Jei reikia, sūrį sutarkuojam. -
Paruošiam vištieną
Vištienos krūtinėlė supjaustom kepsniais. Sudedam tarp maistinės plėvelės ir išmušam mėsos muštuku, kad kepsniai taptų ploni ir plokšti. Iš abiejų pusių pagardinam pipirais, raudonėlio prieskoniais ir vos vos druska. Iš abiejų pusių apvoliojam miltais.
-
Apkepam vištieną
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Sudedam ir ištirpdom gabalą sviesto. Palaukiam kol gerai įkais, nes kepsim trumpai.Dalimis, kad neatšaltų keptuvė kepam kepsnelius iš abiejų pusių po 2-3 min. kad išorė apskrustų. Neperkepam! Traukiam lauk ir atidedam į šalį. -
Apkepam miltus
Į kepsninę dedam Grand feu ketaus puodą. Įdedam gabaliuką sviesto ir 2-3 valgomus šaukštus miltų. Kaitindami maišom kol miltai pradės rusti.
-
Gaminam kreminį padažą
Įpilam truputį padažo. Ir toliau pastoviai maišom, kad miltai virstų į košę. Dar dapilam padažo. Toliau maišom, kad neliktų miltų gumuliukų.Supilam visą likusį padažą. Suberiam sūrį. Maišydami kaitinam ir tirpdom sūrį. -
Troškinam vištieną
Į padažą sudedam vištienos kepsnelius. Užverdam. Paragaujam ar ko netrūksta. Puodą uždengiam ir leidžiam keletą minučių pasitroškinti. Traukiam lauk.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su bulvių koše su pelėsiniu sūriu apibarstydami šoninės gabaliukais.Skanaus!
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/