Print Options:

Vištienos Kepsniukai-Kebabiukai Forneza Krosnyje

Gaminimo Būdas
Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 40 mins Bendras Laikas: 1 hr 10 mins
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 1 kg Vištiena (malta)
  • 1 vnt. Svogūnas
  • 8 vnt. Svogūnų laiškai
  • 1 vnt. Paprika
  • 5 v.š. Švž. kalendra
  • 2 a.š Paprikos prieskoniai
  • 2 a.š Kalendros prieskoniai
  • 2 a.š Kumino prieskoniai
  • 1 a.š Citrinos odelės
  • 2 a.š Pipirai
  • 2 a.š Druska
  • 4 vnt. Kiaušinių tryniai
  • 4 v.š. Pomidorų pasta
  • 1 a.š Imbieras
  • 4 skiltelės Česnakai
  • 4 a.š Graikiškas jogurtas (riebus)
  • Sviestinis padažas
  • 4 v.š. Sviestas
  • 1 a.š Citrinos odelės
  • 1 a.š Paprikos prieskoniai
  • 1 a.š Petražolių prieskoniai
Kaip gaminam?
    Pasiruošiame ingredientus
  1. Svogūnus, svogūnų laiškus, paprikas, kalendrą supjaustom smulkiai. Nutarkuojam citrinos žievelė.

  2. Formuojam kebabiukus

    Sumaišom visus ingredientus į vientisą masę. Suformuojam kebabiukus. Kad lengviau perkelti ant keptuvės suformuojam kebabiukus ant atskirų kepimo popieriaus lakštelių. Dedant į keptuvę užteks tik apversti ir nuimti popieriukus.

  3. Paruošiame krosnį

    Paruošiame Forneza krosnį kepimui. Palaukiam 10-15min. kol įkais akmuo. Įstatom keptuvę. Palaukiam kol keptuvė įkais.

  4. Pradedam kepti

    Sudedam kebabiukus ir kepam 5 min. Keptuve apsukam. Kepam dar 5 min.

  5. Apverčiam kebabiukus

    Kebabiukus apverčiam. Kepam dar apie 5 min. Keptuvę apsukam. Kepam dar apie 5 min.

  6. Padažo gaminimas

    Keptuvėje ištirpdom sviestą. Suberiam prieskonius. Išmaišom. Leidžiam pastovėti kad skoniai pradėtų draugauti.

  7. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam kebabiukus apšlakstydami sviestiniu padažu su bulvytėmis Fri ir česnakiniu padažu bulvytėms ir ne tik.

    Skanaus!

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/vistienos-kepsniukai-kebabiukai-forneza-krosnyje/