Kiaušinius įmušam į atskirą indą. išplakam. Atidedam į šalį.
Į didelį indą suberiam maltus džiuvėsius. Nuo švž. petražolių nupjaustom storus kotelių galus. Lapelius supjaustom smulkiai. Dalį suberiam į džiuvėsėlius. Likusią dalį pasiliekam padažui.
Nuo švž. krapų nupjaustom storus kotelių galus. Kotelis išmetam. Krapus supjaustom smulkiai. Suberiam į džiuvėsėlius. Suberiam svogūnų ir česnakų granules. Išmaišom. Atidedam į šalį.
Į atskirą indą suberiam miltus.
Vištienos krūtinėlę perpjaudami paploninam į atskirus kepsnius. Uždengiam su maistine plėvele. Paploninam išmušdami mėsos plaktuku. Iš abiejų pusių pagardinam druska ir švž. maltais pipirais.
Iš abiejų pusių išvoliojam miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiuvėsėliuose.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Ištirpdom gabaliuką sviesto.
Į keptuvę išspaudžiam citrinos sultis. Supilam vyną. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom. Paverdam kol nugaruos ir likus pusę padažo kiekio. Padažą išpilam. Atidedam į šalį.
Keptuvė išvalom.
Į kepsninę grąžinam ketaus keptuvę. Įpilam aliejaus. Kepam kepsnius iš abiejų pusių kol taps traškūs ir pradės rusti. Vidus gali likti ne pilnai iškepęs. Traukiam lauk.
Į kepsninę įdedam deflektorių. Palaukiam kol kepsninė įkais iki 180C temperatūros. Sudedam kepsnius ir kepam netiesioginėje kaitroje dar 10 min. Traukiam lauk.
Bulves nulupam ir pasmulkinam. Išverdam sūdytame vandenyje kartu su česnako skiltelėmis. Ištraukiam iš vandens. Atidedam į šalį ir leidžiam keletą minučių pastovėt.
Sugrūdžiam bulves su grūstuve. Supilam pieną. Įdedam sviesto. Įberiam muskato riešuto prieskonius. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta.
Pateikiam vištieną su bulvių košę apšlakstydami pasigamintu padažu. Ir su švž. raugtais agurkėliais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT