Svogūnus supjaustom plonų žiedų ketvirčiais. Česnaką supjaustom smulkiai. Kreivabūdes supjaustom stambokais bet nestorais gabaliukais.
Į kepsninę statom ketaus kazaną ir įpilam aliejaus. Suberiam svogūnus ir smulkiai pjaustytą česnaką. Pamaišydami apkepam apie kol pagels.
Suberiam širdeles. Pamaišydami apkepam kol apskrus. Padruskinam. Papipirinam.
Suberiam kreivabūdes. Išmaišom. Pamaišydami pakepam 5-6min.
Supilam alų. Pamaišydami išgarinam.
Kai alus išgaruos supilam vandenį. Įdedam 6 v.š. su kaupu grietinės. Išmaišom. Paragaujam. jei reikia dar padruskinam, papipirinam. Uždengiam kazaną, uždarom kepsninę. Pilnai uždarom kepsninės oro sklendes ir leidžiam pasitroškinti apie 10-15min.
Atidarom, patikrinam ar padažas sutirštėjo. Jei dar per skystas, tai pamaišydami palaikom atvirą kol nugaruos ir padažas sutirštės.
Pateikiam su kazane gruzdintom bulvytėm.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/142478581287258