Vištų sparneliai mango ir mėlynojo pelėsinio sūrio padažuose 😋🔥
Pamarinuojam sparnelius: Sparnelius apšlakstom aliejumi, pagardinam druska, šv. maltais pipirais, česnako granulėmis ir truputį saldžiosios paprikos miltelių. Viską išmaišome, kad sparneliai iš visų pusių pasidengtų prieskoniais.
Užkuriam kepsninę ir pasigaminam mango padažą: Kol anglys įsideginėja, tiesiai į liepsną įmetam 3vnt. šviežio čili pipiro. Kai čili pipirai apskrunda, traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Nuo padegintų čili pipirų nupjaunam kotelius. Mango nulupam ir išimam minkštimą.
Į blenderį sumetam čili pipirius, mango minkštimą, įberiam truputį ciberžolės prieskonių, česnako skilteles, įpilam klevų sirupo ir truputį vandens. Sublenderiuojam į vientisą masę.
Kol anglys įsideginėja, tiesioginėje kaitroje įstatom ketaus keptuvę ir supilam padažą. Pamaišydami kaitinam kol padažas maždaug dvigubai sutirštės. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Kai anglys įsidegė ir mango padažas paruoštas, galima rūkyti sparnelius: Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C temperatūroje. Įmetam keletą rūkymo kaladėlių, kepam sparnelius 180-200C temperatūroje apie 30-40 min. kol atrodys iškepę. Praėjus pusei laiko - apverčiam.
Kol sparneliai kepa, paruošiam mėlynojo pelėsinio sūrio padažą: Į blenderį sudedam vizualiai vienodą kiekį sūrio su mėlynuoju pelėsiu, majonezo Hellmann's ir grietinės. Sublenderiuojam į vientisą masę.
Kai sparneliai iškeps, traukiam lauk ir suberiam į dielį indą su mango padažu. Gerai išmaišom, kad visur pasidengtų.
Sparnelius pateikiam apšalkstydami pelėsinio sūrio padažu ir dar paliekam pasidažymui.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/182123107322805