Sparneliai su BBQ prieskoniais parūkyti ąžuolinių viskio statinių kaladėlių dūmuose, vėliau apšlakstyti aliejumi ir apskrudinti tiesioginėje kaitroje 😍
Su sviesto, česnakų, Parmidžano ir krapų padažu 🤩
Kartu su bulvėmis įdarytomis vytinta dešra ir Parmidžano sūriu 🥰
Česnakus išspaudžiam. Krapus supjaustom labai smulkiai.
Į indą įdedam sviesto gabaliuką. Sudedam išspaustus česnakus. Minutę pakaitinam mikrobangų krosnelėje, kad sviestas ištirptų.
Suberiam krapus. Beriam parmidžano sūrį ir maišom kol padažas gausis grietinės tirštumo. Atidedam į šalį.
Bulves nuplaunam. Apšlakstom aliejumi. Dešrą supjaustom smulkiai.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Sudedam bulves ir kepam 30-50min kol taps pilnai minkštos. Minkštumą patikrinam su mediniu iešmeliu.
Bulves traukiam lauk. Perpjaunam išilgai į dvi dalis.
Su šaukšteliu, atsargiai išskaptuojam bulvių vidų. Išskaptuotą vidų sudedam į indą. Sudedam dešrą.
Įpilam grietinėlės. Pagardinam druska ir pipirais. Pagrūzdami sumaišom į vientisą masę. Sudedam atgal į išskaptuotas bulves. Apibarstom tarkuotu parmidžanu.
Grąžinam į kepsninę ir kepam kol apskrus. Traukiam lauk.
Vištų sparnelius iš visų pusių apibarstom BBQ prieskoniais ir sumaunam ant iešmų.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 120C temperatūroje. Sumetam rūkymo kaladėles. Sudedam sparnelius ir netiesioginėje kaitroje rūkom apie 30-45 min. Traukiam lauk.
Iš visų pusių apšlakstom aliejumi.
Kepsninę paruošime tiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Sudedam sparnelius ir iš abiejų pusių kepam kol iškeps ir apskrus (apie 5-10 min). Traukiam lauk.
Sparnelius numaunam nuo iešmų ir sudedam į didelį indą. Ant sparnelių supilam visą pasiruoštą padažą. Indą uždengiam ir gerai pakratom, kad visi sparneliai pasidengtų padažu.
Pateikiam sparnelius su įdarytomis bulvėmis.
Skanaus! 😊
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/